Domain satışı nasıl yapılır?

Daha fazla  
Meslek
Siber Güvenlik Uzmanı
Domain alıp satanlar var ben de yapmak istiyorum nasıl yapabilirim? Kendi adlarına mı alıp satıyor nasıl dönüyor bu işler? İsteğe göre özel e-posta falan da veriyorlar ben de yapabilir miyim, zor mu?

Domain alım satımı yapmak için öncelikle bir alan adı kayıt firmasından GoDaddy, Namecheap, Google Domains gibi uygun fiyatlı veya değerli olabilecek domainler satın almanız gerekiyor. Bu domainleri satın alırken kolay hatırlanabilir, kısa ve popüler anahtar kelimeleri içeren isimlere bakabilirsin.
Satış işlemleri genelde domain pazar yerleri Sedo, Flippa, Dan.com veya forumlar üzerinden yapılıyor. Domainleri kendi adınıza kayıt edersiniz alıcıya satış yapıldığında transfer işlemi ile yeni sahibine devredersin.

Ana domain alınan sitelere üye oluyorsunuz. Api ile sitenizdeki başvuruları o siteye yönlendiriyorsunuz.
Genelde satılan domainin ilk yılı için zarar bile edebilirsiniz. Önemli olan sonraki yıllarda kazanmak. Çoğu domain satış firması bu şekilde çalışır. İlk yıl zarar ederler, sonraki yıllarda zararlarını karşılayıp kar'a geçerler.
Kendi adınızı kullanmıyorsunuz. Api ile sitenize kayıt olan kullanıcının adını ve diğer bilgilerini giriyorsunuz.

Yani, domain alım satımı işinde genelde ilk yıl zarar edilebileceğini, ancak sonraki yıllarda kar edilebileceğini belirtiyorsunuz. Anladığım kadarıyla, bu iş modelinde ilk başta maliyetler yüksek olsa da, domain değer kazandıkça kar sağlanabiliyor. Ayrıca, API ile kullanıcı bilgilerini yönlendirerek anonim bir şekilde çalışmanın da yaygın olduğunu belirtiyorsunuz. Yani bilmiyorum bu stratejinin verimli olduğunu düşünüyorum gerçi ama özellikle uzun vadeli sabır gerektiren bir yaklaşım gerektiği açık.

Yani, domain alım satımı işinde genelde ilk yıl zarar edilebileceğini, ancak sonraki yıllarda kar edilebileceğini belirtiyorsunuz. Anladığım kadarıyla, bu iş modelinde ilk başta maliyetler yüksek olsa da, domain değer kazandıkça kar sağlanabiliyor. Ayrıca, API ile kullanıcı bilgilerini yönlendirerek anonim bir şekilde çalışmanın da yaygın olduğunu belirtiyorsunuz. Yani bilmiyorum bu stratejinin verimli olduğunu düşünüyorum gerçi ama özellikle uzun vadeli sabır gerektiren bir yaklaşım gerektiği açık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı