Donanım Arşivi G2 Sistemi

Bugün sipariş verdim, havalesini yaptım yarın ödemeniz kabul olur dediler. Tek korkum Şikayetvar'da gördüklerim gibi eksik/bozuk parça gelmesi. Onla uğraşmak cidden hoş olmaz benim için. Umarım Monster Abra almadığıma pişman olmam. Bu arada monitör kablolarıyla beraber mi geliyor? Ek olarak indirimli monitörü de almıştım.

Ryzen 3 2300x almayın derim, satması da hiç kolay olmaz. Çünkü OEM bir işlemci, yani piyasada salt olarak bulunmuyor. Benchmark atmanız, birine bunu açıklamanız zor olacaktır.

Merhabalar, ben Donanım Arşivi G2 alacağım ve şu bileşenleri belirledim.

369301

Önereceğiniz bir şey var mıdır? Bir şey ekleyip azaltacağım bir bileşen var mıdır? İyi forumlar :)

Az önce izledim bende sistemin videosunu ve sistem güzel parçalar kaliteli. Genelde böyle hazır sistemlerde hep biryerden kısarlar bu ekran kartı kasa ve PSU olur genelde. Bu üründe o parçalar hep güzel ve kaliteli seçilmiş tek beğenmediğim anakart oldu. Anakart performanssa etkili değil tabi ama o kadar güzel kasanın içinde düdük gibi ufacık kalmış 2 adet RAM slotu var soğutmaları ve görünüşü güzel değil ben 200-300 TL fazla verip Asus TUF anakart eklenmesi taraftarıyım alacak arkadaşlara. Ayrıca +45 TL verip Ryzen 2600 almakta mantıklı olabilir.
Anakart konu olduğunda neden performansa etkisi yok diyorlar? Sonuçta sistem kararsızlıkları olduğunda bunu anakart üreticisi bios güncellemeleri ile iyileştirmiyor mu? Hep duyuyorum anakarta önem vermeyin, çok para harcamayın diyen insanları. En önemli parçalardan biri değil mi anakart seçimi?

Anakart konu olduğunda neden performansa etkisi yok diyorlar? Sonuçta sistem kararsızlıkları olduğunda bunu anakart üreticisi bios güncellemeleri ile iyileştirmiyor mu? Hep duyuyorum anakarta önem vermeyin, çok para harcamayın diyen insanları. En önemli parçalardan biri değil mi anakart seçimi?

Önem siralamasında sonlarda kalır anakart. Performanssa doğrudan etkisi yok bir işlemci bir ekran kartı gibi. Dolaylı yollardan belki olabilir ama bence önemli miktarda değil. Serisi iyi ise yani B450 x470 flan bir anakartta en dandiğide en pahalısada FPS olarak bir performans farkı vermez. Ama ekstra faydaları var kaliteli anakart almanın birinicisi tip ve gösteriş RGB olma fazla fan çıkışı USB çıkışları ileriye dönük sağlamlık ve OC performansı gibi.

Son düzenleme:
SSD ve Anakarttan çok işlemci ve ekran kartı farkı var. Bir üründe R5 2600 varken diğerinde 2500x var ekran kartı olarkata birinde Rx 570 varken birinde Rx 580 var. Teknobiyotik kasa ve PSU dan çok kısmış.
Kendi ihtiyaçların doğrultusda belirleyecen alacağın sistemi ileriye dönük bir sistem olsun dersen kasa benim için önemli değil dersen teknobiyotik sisteminde işlemciyi R5 2600 yapıp güçkaynağınıda 750 W 80+ Plus yaparsan 4200 TL'ye çıkıyor Rx 580 olan bir sistem.
Bana o kadar hard sistem lazım değil dersen Donanım Arşivinin SSD 240 GB SU650 yapıp 1 TB HDD ekleyip Rx 570 ve R5 2600 ile 3860 TL gibi bir fiyata güzel bir kasa ile sistemi toplayabilirsin.

SSD ve Anakarttan çok işlemci ve ekran kartı farkı var. Bir üründe R5 2600 varken diğerinde 2500x var ekran kartı olarkata birinde Rx 570 varken birinde Rx 580 var. Teknobiyotik kasa ve PSU dan çok kısmış.
Kendi ihtiyaçların doğrultusda belirleyecen alacağın sistemi ileriye dönük bir sistem olsun dersen kasa benim için önemli değil dersen teknobiyotik sisteminde işlemciyi R5 2600 yapıp güçkaynağınıda 750 W 80+ Plus yaparsan 4200 TL'ye çıkıyor Rx 580 olan bir sistem.
Bana o kadar hard sistem lazım değil dersen Donanım Arşivinin SSD 240 GB SU650 yapıp 1 TB HDD ekleyip Rx 570 ve R5 2600 ile 3860 TL gibi bir fiyata güzel bir kasa ile sistemi toplayabilirsin.

Hocam ben Teknobiyotik'in toplama bilgisayarında işlemciyi R5 2600'e ve ssd'yi 480 gb'ye yükselttim. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır?
SSD diski Adata 240 GB yapıp 1 TB WD sabit disk ekleyin. Ayrıca Windows için 50 TL vermeyin, YouTube'a yazın kurulum nasıl yapılır diye.

Hocam ben 50 TL yanlışlıkla işaretledim, sonra işareti kaldırdım ama hala öyle gözüküyordu :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı