Donanım Arşivi V3 sistem crash hatası

Selim Uzunyüz

Centipat
  • MSI GTX 1050 Ti 4 GB OC Edition
  • Ryzen 3 2200G with Radeon Vega Graphics
  • MSI A320M Pro VH Plus
  • Corsair 8 GB Vengeance LPX siyah 3000MHz CL16 DDR4 RAM
  • FSP500-60AHBC 500W PSU
Sistem bileşenlerim yukarıda görüldüğü gibidir, yaklaşık 1 yıldır ekran donması, crash hataları yüzünden oyun oynayamıyorum. Yaklaşık 5 ay önce bunun üzerine konu açmıştım Fortnite ve bazı oyunlarda Direct X D3D begin Lost hatası aldığımı söylemiştim ve Recep Baltaş bana sorunun bariz bir şekilde ekran kartında olduğunu ve MSI ile iletişime geçip kartı garantiye göndermemi istemişti. Toplam 3 kere dönderdim 3'ünde de oyun testlerinin yapıldığını, bir hata bulunamadığını söylediler ama kartın garatide olduğu süreçte işelmcim APU olduğu için oyunlara girebiliyordum, haliyle FPS'de bayağı bir azalma oluyordu ama ekran kartım takılı iken yaşadığım hatalarin hiçbirini yaşamıyordum.

Teknisyenlere bunun sebebini sorduğumda sen sorunun hangi parçada olduğunu bilemezsin, bende buna benzer bir hata alıyordum meğersem sorun güç kaynağımın yeterli güç verememesinden kaynaklıymış, dedi. Ben de eski güç kaynağımın Watt değerinin az oldğunu ele alarak yeni bir güç kaynağı aldım. Ve sorunun çözüldüğünü düşünüp oyun testlerini yaptığımda sonuç yine hüsrandı.

Yazılımsal olarak yapabileceğim her şeyi denedim, bütün Driver'lar, Windows, BIOS, DX sürümü hepsi güncel durumda kaç kere format attım, oyunları silip tekrar yükledim ve artık ne yapacağımı bilmiyorum ve komik olan taraf GTA V'de bazen saatlerce oynayabılıyorum ama bazen 5 dakika bile oynayamadan error GFX D3D init hatasını alıyorum, lütfen yardım eder misiniz?

Son olarak bana öneririniz nedir, son çare kasayı İtopya'ya vereceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Geç cevap verdiğim için çok özür dilerim, mavi ekran ilk dönemlerde alıyordum ama bu aralar almıyorum.

Geç cevap verdiğim için özür dilerim BIOS'u güncelledim sorun hala devam ediyor ve mavi ekran almıyorum. Sorunun anakart ekran kartı slotunda olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…