Donanım Arşivi vs PC Hocası hazır sistem

Nefret etmiyorum fakat Ray Tracing özelliği bence oyun ve teknoloji piyasası için bir devrim gibi bir şey.
Ancak şu an destekleyen çok az oyun var. O nedenle şart değil dedim. Yoksa evet güzel bir teknoloji. Yakında AMD de kullanacak zaten. Neyse, konuyu değiştirip ban yemeyelim.

Yani bilmiyorum hayatım boyunca hep NVİDİA kart kullandım ve performansından bir nebze ödün vermediğini farkettim Ray Tracing özelliğini keşfettiğimden beri böyle söylüyorum zaten.
Marka olarak değil de performans olarak düşünseniz sizin yararınıza olur. Mesela AMD'nin RX 5700 XT modeli performans sıralamalarında 2070'den daha iyi performans veriyor. Sadece RTX var diye nvidia tercih etmeyin bence.
Bir de bilgisayar alacaksanız hazır sistemler yerine kendinizin toplamanızı öneririm. Çünkü hazır kasalara genelde sadece f/p ürünlerini koyuyorlar ve bence uzun vadede size sıkıntı çektirebilir. Bende 2 haftadır deliler gibi hazır kasa araştırıyordum fakat vatanın da KDV indirimlerine denk gelince hazır sisteme vereceğim parayla kendim toplayarak çok daha iyi bir sistem topladım. İsterseniz şu şekilde bir sistem toplayabilirsiniz ;
vatan.png
Ek olarak merak ederseniz eğer ekran kartları performans sıralaması; https://www.techrankup.com/tr/pc-graphics-cards-ranking/

Marka olarak değil de performans olarak düşünseniz sizin yararınıza olur. Mesela AMD'nin RX 5700 XT modeli performans sıralamalarında 2070'den daha iyi performans veriyor. Sadece RTX var diye nvidia tercih etmeyin bence.
Bir de bilgisayar alacaksanız hazır sistemler yerine kendinizin toplamanızı öneririm. Çünkü hazır kasalara genelde sadece f/p ürünlerini koyuyorlar ve bence uzun vadede size sıkıntı çektirebilir. Bende 2 haftadır deliler gibi hazır kasa araştırıyordum fakat vatanın da KDV indirimlerine denk gelince hazır sisteme vereceğim parayla kendim toplayarak çok daha iyi bir sistem topladım. İsterseniz şu şekilde bir sistem toplayabilirsiniz ;
Eki Görüntüle 542096
Ek olarak merak ederseniz eğer ekran kartları performans sıralaması; https://www.techrankup.com/tr/pc-graphics-cards-ranking/
2-3 fps fark var :) .

Oyunundan oyununa değişir örneğin 2K'da Battlefield 5 oyununda minimum 15 FPS fark var. V sadece FPS olarak değil cebinizi de düşünün bence :)

Battlefield 5 oyunu AMD kartlarda aşırı yüksek performans veriyor, bu oyunu baz alarak ekran kartlarını karşılaştırmak doğru olmayacaktır. RTX kartlardaki dlss ve raytracing özellikleri hiç göz ardı edilecek teknolojiler değil. Şahsen bir karta o kadar para vereceksem bütün yeni nesil teknolojileri deneyimlemek isterim. İşin öteki tarafından bakarsak da çok az raytracing destekli oyun var ve bu oyunların hiçbirinin raytracing işini iyi yaptıklarını düşünmüyorum. İş yazılımda bitiyor her zaman, RTX büyük şeyler vaad ediyor büyük farklar yoksa RTX kartları tercih etmek şahsen bana daha mantıklı geliyor.
Sadece ayarları Ultra'ya alıp, FPS odaklı oynayacaksanız AMD daha tercih edilesi, fakat yeni teknolojileri kullanmak biraz daha kafam rahat olsun diyorsanız NVIDIA tercih edilebilir.
Bir diğer husus ise bu kadar pahallı sistemlerde hala SATA ssd kullanılıyor oluşu, m2 ile sata ssdler arasındaki fiyat farkı oldukça azaldı, performans farkları ise günden güne açılıyor. Benzer özelliklerde daha güncel parçaları ayrı ayrı yerlerden toplayıp fiyata bir bakmak gerek.

5600XT, 1660 Ti'dan daha güçlü bir kart böyle bir yükseltme yapmanız mantıksız. İmkan varsa RTX2070'li sistem alınabilir fakat orada %5-8 arası bir darboğaz sözkonusu. R5 2600X 2070'i beslemekte çok ufak sıkıntı çekecektir fakat ileride işlemciyi satıp bir üst seriye geçip bu sorunu da aşabilirsiniz.
Yazmayı unutmuşum ama işlemciyi zaten 3600 yapıp alırım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı