Donanım Haber'de Yaşadığım Rezillik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar son durumu anlatayım.

Vatan sıfır işlemci verdi bana. Kutusu açılmamış.

Aldığım kişiden soğuduğum için bende ilan açıp satmaya karar verdim.

Donanimhaberde bir başka üyeden tekrar i5 3570k aldım. Yoluma onla devam edeceğim.
 
11 gün zaman kaybı yaşamışsın tabi bunu bilemezdin... 11 gün içerisinde biraz daha para biriktirip 1.el ürün alabilmekte vardı.
 
Bu ikinci el donanım satan alma çok dikkatle yapılması gereken bir iş.

Birkaç yıl önce İzmir'deki ünlü bir bilgisayarcıdan 2.el bir 320 GBlık WD HDD almıştım(modeli hatırlamıyorum). Adam "çok az kullanıldığını" söylemişti. Eve gelip HDD'yi kurduktan sonra S.M.A.R.T verilerine baktım ve tam 14.000 saat kullanıldığını gördüm. 2 hafta sonra Hdd'nin bir partition'ı uçtu, bir ay sonra da bad sector vermeye başladı. HDD Regenarator ile bad sectorden kısa bir süreliğine kurtulmanın ardından Pc'yi sık sık kilitlemeye ve kafa atmaya başladı. En sonunda tamamen öldü. 2 ay içinde HDD'yi çöpe attım. Aslında benim durumumum tam anlamıyla bile bile ladesti . Çünkü aynı adam 2008 başında ASUS P5PL2-E'yi destekleyen CPUların piyasadan kalktığını iddia ederek(2008 başında 65 nmlik LGA 775ler asla Türkiye piyasasında bulunmuyormuş.-mesela core2 duo e6700 gibi- Ancak 2.el bulabilirmişiz. Var mı böyle bir şey?) sağlam bir kazık atmıştı. (Ulen daha anakartı alalı bir sene olmamış. Piyasada nasıl buna uygun CPU olmaz?)
 
O değil de Recep abi artık küfürleri de sansürlemiyor, iş o kadar vahim. :)

Adamlara ne kadar sinirlendiği buradan belli. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dh ikinci elden bir kaç kez alışveriş yaptım. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca ben olayı anlamadım BİM poşedi yerine Migros poşedi mi olmalıydı? Tamam biraz daha sarıp sarmalanabilirdi ama Caviar Black gibi bir diski gayet ucuz bir fiyata almışsanız yine de sövmeniz değil övmeniz gerekirdi. Diyelim ki berbat bir alışveriş oldu disk bozuk çıktı ya da bad sectorden geçilmiyor, o da o şahsın densizliğidir. Bu alışverişi dh'ye mal etmek doğru bir davranış değil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı