Donanım Mühendisi Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Yer
İstanbul Sarıyer
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 10. sınıfa geçtim ve önceden çok istediğim bilgisayar mühendisliği bölümünden nedense yazılımından biraz soğudum daha çok donanım açısı benim çok fazla ilgimi çekiyor İstanbul Teknik Üniversite'sinde okumak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği okursam yazılım ağırlıklı oluyormuş donanım nerede okuyabilirim? Veya İstanbul Teknik Üniversitesinde okursam Asus, MSI gibi büyük bilgisayar şirketlerinde nasıl çalışırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili kardeşim, öncelikle şunu belirteyim ki Türkiye'deki bilgisayar mühendisliği eğitimi yazılım ağırlıklıdır. Ayrıca bilgisayar programcılığı ile bilgisayar mühendisliği çok karıştırılıyor, bilgisayar mühendisi olduğunda yazılım projelerinde çalışan bir "mühendis" olursun. Ha tabi mühendis olarak mezun olup "programcı" gibi çalışan insanlar da var ama mesleğin tam anlamı bu. Yazılımdan soğudum demişsin, donanıma yöneleceğim demişsin. Düşüneceğin ilk bölüm Elektrik - Elektronik mühendisliğidir. Zaten baktığında bilgisayar mühendisliği de elektrik - elektronik mühendisliğinin bir alt kolu olarak görebiliriz, elektronik mühendisi insanlar bilgisayar mühendisliğini yapabilecek alt yapıya sahip olabiliyorlar. (Ama tam tersi Türkiye'de pek mümkün değil.)

Bu yüzden, hedefinde Elektrik - Elektronik Mühendisliği olmalı. Bu bölümden sonra bilgisayar donanımı üzerine çalışabilirsin. Ayrıca dediğin firmalarda, markalarda mühendis olarak çalışmak istiyorsan, şunları göz önünde tutmalısın:
  • İyi bir üniversiteden, iyi bir şekilde mezun olmalısın. İyi şekilde mezundan kastım, sadece ortalama değil, uygulamada yani yapabileceğin şeyler, kendini nasıl geliştirdiğin konusunda iyi.
  • 10. Sınıf olduğun için şu an odaklanman gereken nokta hangi bölüm, üniversite olduğu değil; temel altyapın ve üniversite sınavın. Henüz 10. sınıfta olduğun için daha çok zamanın var; lise matematik ve fizik derslerini iyi sindirmelisin ki, üniversiteye geçtiğinde bir altyapın olsun. Matematik ve fizik senin hayat boyu karşına çıkacak. Bir yandan da üniversite sınavına odaklanmalısın (tabi henüz erken ama olsun) ve yüksek puanlar, sıralamalar hedeflemelisin. Her ne kadar artık hangi üniversite olduğunun pek bir önemi kalmasa da (her şey kendini nasıl geliştirdiğine baksa da), üniversite sana vizyon katar, yurtdışına ön ayak olur, geliştirir ve sana daha büyük imkanlar verebilir. Bu yüzden ODTÜ, İTÜ, Koç, Bilkent, Sabancı, Boğaziçi, İYTE gibi üniversiteler hedefle. Hedefin büyük olsun.
  • İngilizce çok önemli. Lisede İngilizce eğitimini hafifa alma. Üniversiteye geçtiğinde onun da altyapısının olması gerekiyor. Özellikle 12. sınıfta üniversite sınavından dolayı İngilizce eğitimi önemsenmiyor, en azından üniversite sınavından sonra, üniversiteye başlamadan önce kendi çapında İngilizceni geliştir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı