Donanım parçalarının fiyatları

ntietie

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yıllardır kullandığım GT 720M ekran kartlı yaşamak için direnen laptopumdan artık kurtulmak istedim ve bir bütçe ayırdım (20 bin civarı). Fakat şu anda ekran kartı ve işlemci fiyatlarının ateş pahası olduğunu görüyorum. Birçok yer bu fiyatlar daha da fazla artacak bir an önce toplayın diyor, başka bir yer ise birkaç ay bekleyin düşecek diyor. Ne yapmamı önerirsiniz? (3070'li sistem toplamak istiyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yıllardır kullandığım GT 720M ekran kartlı yaşamak için direnen laptopumdan artık kurtulmak istedim ve bir bütçe ayırdım (20 bin civarı). Fakat şu anda ekran kartı ve işlemci fiyatlarının ateş pahası olduğunu görüyorum. Birçok yer bu fiyatlar daha da fazla artacak bir an önce toplayın diyor, başka bir yer ise birkaç ay bekleyin düşecek diyor. Ne yapmamı önerirsiniz? (3070'li sistem toplamak istiyorum.)

20k ya stok beklenirse 3080'li sistem toplanabilir bence. Beklemeni öneririm 20k az para değil. Ama almak isterseniz de bulabilirseniz 3080, yoksa 3070'li sistem toplanabilir.

Mining bitmedikçe düşmez madenlerin değeri şu an hayli yüksek, ciddi düşüş olmadıkça. Madenciler durmaz.

Ekran kartı hariç diğerlerinin fiyatları ülkemiz şartlarında. Tek anormal olan ekran kart fiyatları. Eğer sistem toplamaya karar verdiyseniz diğer parçaları toplar ekran kartını da idareten bir şey alıp fiyatlar normale gelince aldığınızı satıp istediğiniz kartı alabilirsiniz.

Bitcoin düşecek gibi durmuyor ya aldı başını gidiyor. O yüzden çok kararsız kaldım. Şu an 1-2 tane aklımda sistem var onları danışmak için yeni konu açarak mı paylaşayım yoksa buradan devam edeyim mi?
Ekran kartı hariç diğerlerinin fiyatları ülkemiz şartlarında. Tek anormal olan ekran kart fiyatları. Eğer sistem toplamaya karar verdiyseniz diğer parçaları toplar ekran kartını da idareten bir şey alıp fiyatlar normale gelince aldığınızı satıp istediğiniz kartı alabilirsiniz.

Normalleşeceğine emin miyiz ki?

Senin için biraz baktım çoğu sitede ekran kartını tekli satmıyorlar hazır sistemlerin içinde var.
Mesela bunun bazı özelliklerini kısıp 3080'li 20-21 bin civarına bir sistem almış olabilirsin. Açıkçası hazır sistemleri hayatım boyunca sevmedim ama şu durumda ekran kartlarına ulaşmak için başka şans yok gibi.
Sitede hazır sistemlerde 3070'li hazır sistemlerde var. Bakabilirsin, bazı ürünleri mesela almamana izin veriyor, dışarıdan alıp kendin takabilirsin daha düşük donanımda olur veya aynı ürün daha ucuz olur biraz kovalarsın.

Son düzenleme:
Senin için biraz baktım çoğu sitede ekran kartını tekli satmıyorlar hazır sistemlerin içinde var.
Mesela bunun bazı özelliklerini kısıp 3080'li 20-21 bin civarına bir sistem almış olabilirsin. Açıkçası hazır sistemleri hayatım boyunca sevmedim ama şu durumda ekran kartlarına ulaşmak için başka şans yok gibi.

Dostum ben de hazır sistem bakıyorum çok haklısın. Ayrı ayrı toplayınca dehşet pahalı oluyor. Fakat 25 bin çok fazla gönül isterdi ki o fiyata alayım. :( şimdi hazır sistemlere bakıyorum ama her sistemin bir sıkıntısı oluyor. Mesela birisinde sıvı soğutmayı adam akıllı seçemiyorum seçtirmiyor. Diğerinde RAM'leri CL16 veya CL15 seçemiyorum CL18 seçtiriyor. Aklıma yatan bulamadım bir en son 3060 Ti seçeceğim artık. :/

Bitcoin düşecek gibi durmuyor ya aldı başını gidiyor. O yüzden çok kararsız kaldım. Şu an 1-2 tane aklımda sistem var onları danışmak için yeni konu açarak mı paylaşayım yoksa buradan devam edeyim mi?

Normalleşeceğine emin miyiz ki?
Nisan ayında falan bir şeyler olacak, kartlar bollaşacak söylentileri var ama ne kadar inanılır tabi bilemeyiz.

Dostum ben de hazır sistem bakıyorum çok haklısın. Ayrı ayrı toplayınca dehşet pahalı oluyor. Fakat 25 bin çok fazla gönül isterdi ki o fiyata alayım. :( şimdi hazır sistemlere bakıyorum ama her sistemin bir sıkıntısı oluyor. Mesela birisinde sıvı soğutmayı adam akıllı seçemiyorum seçtirmiyor. Diğerinde RAM'leri CL16 veya CL15 seçemiyorum CL18 seçtiriyor. Aklıma yatan bulamadım bir en son 3060 Ti seçeceğim artık. :/
Söylemiştim parçaları azaltarak 20-21 yapabilirsin diye, sitede sağda parçalara bakarken değiştirebiliyorsun. Örneğin işlemciyi 5600x yap 1500 buradan düşer, anakartı kıs 1000 tl ordan düşer, ssd'yi çıkar, kendin ayrı olarak alırsın illa ki m2 olmak zorunda değil.
Sıvı soğutmayı çıkar, geçiçi olarak bir hava soğutma alabilirsin.
Bu dediklerimle fiyat olarak 21'e biter.
3080 için konuşuyorum. Kıs dediklerimde zaten listeki ürünler kötü değil yani.
3070 alacaksan zaten hayli hayli yapılır.

Söylemiştim parçaları azaltarak 20-21 yapabilirsin diye, sitede sağda parçalara bakarken değiştirebiliyorsun. Örneğin işlemciyi 5600X yap 1500 buradan düşer, anakartı kıs 1000 TL oradan düşer, SSD'yi çıkar, kendin ayrı olarak alırsın illa ki M.2 olmak zorunda değil.
Sıvı soğutmayı çıkar, geçiçi olarak bir hava soğutma alabilirsin.
Bu dediklerimle fiyat olarak 21'e biter.
3080 için konuşuyorum. Kıs dediklerimde zaten listeki ürünler kötü değil yani.
3070 alacaksan zaten hayli hayli yapılır.

RAM'i neden 32 GB seçtirmiyorlar ya delireceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı