Donanım Parçalarının Sıcaklığını Fazla Mı Önemsiyoruz?

Exotic

Hectopat
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
651
Çözümler
1
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Biz genel olarak bilgisayar parçalarından anlayan insanlarız. Sıcaklık durumunu falan kontrol edip ona göre önlem alabiliyoruz. Ama bu işlerle hiç ilgilenmeyen birisi bilgisayar sahibi olunca ne yapıyor. Örneğin onun da işlemcisi 80-90 dereceleri görüyor fakat umrunda olmadan bilgisayarı kullanmaya devam ediyor. Sizce biraz fazla mı üzerine titriyoruz. Yoksa gerçekten de çok üzerine düşülmesi gereken bir konu mu?
 
Sistem aşırı ısınmadıkça önemsenmemeli bence. Bu aralar sıcaklığa bende takılıyorum ekran kartım 76 derece oluyor sıcaktan.
 
Ömrü azaltır ve performans düşürür. Bence çok önemli bir husus. Kendi bilgisayarımda 30 dakikadan fazla işlem yaptığım zaman performans düşüşleri yaşıyorum. 80 derecenin aşılması iyi değil bence.

Ufak düzenleme: Dediklerim masaüstü bilgisayarlar için geçerli. Zaten dizüstü için 60-70 derece hayal gibi bir şey.
 
Bu konuyu açmamın sebebi yeni topladığım sistemde r5 3600 biraz yüksek bir sıcaklık değeri gösteriyor da. Acaba ben mi abartıyorum diye düşünmek istedim. Oyun oynamıyorum şuan oyun iniyor ve youtube dan video izliyorum. Sıcaklık 77 yi gördü anlık da olsa...
 
Aşırı korku olmadıgı sürece yaptıgımız mantıklı. Mesela arkadaşımın bilgisayarı gayet güvende olmasına rağmen 65 derecede korkmaya başlıyor saçmalık.
Arkadaşın ben miyim acaba? Yeni çıkmış, üst düzey grafik ayarları olan oyunlarda ultra yapıp 74 derece görüyorum ve kafama takıyorum. Sonra mediuma falan çekiyorum....
5700XT Nitro+ kullanıyorum.
 
GTX 1650 model laptopum vardı yanlışlıkla pis bir şey sanıp termal macunu silmişdim sistem 90 derecelere çıkıyordu ekran kartı sanki 1650 değil de GT 520M o derece düşük performans veriyordu.

düzenleme:

Bataryayı çıkarmadan termal macun sürdüm laptop rahmetli oldu 9300H GTX1650 model laptop ruhuna el Fatih'a.
 
Aslında fazla düşünülmesi gereken bir konu değil. İsveç'te yaşayan bir oyun arkadaşımdan öğrendim bunu: adamlar bilgisayarlarını temizlemeyi geçtim umursamıyorlar. Nasıl olsa bozulduğunda veya bir arıza çıktığında piyasa ucuz olduğundan yenisini alıyorlar. Elbet aralarında temizleyen titiz davrananı da vardır fakat geneli bu şekilde.
Bizim üzerilerine fazla titrememizin nedeni ateş pahası olmaları ve bozulduklarında zarara gireceğimiz korkusu. "Bilgisayarım o oyunda çok ısınıyor" dediğimde PC özelliklerimi sormuştu. Söylediğimdeyse "Neden bu aptal bilgisayarı kullanıyorsun? Yenisini alsana." demişti :)
Bana göre düşünülmemesi gereken konu ama ülkemiz şartları buna engel oluyor. İnşallah ekonomimiz çok daha iyi yerlere gelirde artık böyle şeyleri düşünmeyiz :)
 

Geri
Yukarı