Donanıma Ayrılmış Bellek 4 GB Sorunu

Makaleler
12
Daha fazla  
Arkadaşlar bir program buldum (AMD OverDrive), BIOS üzerindeki değerleri gösteriyor şu an. Dün tüm matematik bilgimi kullanarak farklı slotlara farklı RAM'leri koydum, slotlar da bozuk değil, RAM'ler de. Tekli olarak taktığımda 55 MB Donanıma Ayrılmış Bellek oluyor, ancak ikisini birden takınca 4 GB oluyor. Anlayamadım gitti. Kasaya gelen tüm gücü kestikten sonra her donanımı çıkartıp CMOS temizledim, donanımları yeniden taktım ama sonuç değişmedi. Acaba REGEDIT ile bir alakası olabilir mi? Memtest86+ bir sorun bulmamıştı, bu konuyu daha önce de açmıştım ancak tam bir çözüm bulunamamıştı. Bu arada, BIOS güncel.

Konuya ulaşmak için: [Çözüldü] Windows 10 Kullanılabilir RAM 3.95 GB Sorunu

Overdrive.png
Overdrive2.png
Overdrive3.png
Overdrive4.png
Overdrive5.png
Slot 1.png
Slot 3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
[BGCOLOR=rgb(254, 254, 254)]Üstad kolay gelsin konuyu aktif edeceğim ancak nedir son durum aynı durum bendede var komik şekilde ilk iki slotta yanyana takılan ramlar işletim sistemi açıldığında 8 gb 1600 mhz olarak karşıma çıkıyor ancak slotlar aynı renklilere takılınca dual gibi (dual değil ramlerim) tam kapsite değil donanıma ayrılmış bellek diyor.[/BGCOLOR]

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı