Donanıma Ayrılmış Bellek Sorunu |Çözüm|

8506furkan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba
Görselde gösterdiğim gibi 16gb ram takılı. Ancak bugün fark 16gb'nin tamammını kullanamıyor pc. Bu sorunu nasıl çözüdüğümü paylaşmak istedim.

Sistem Bilgisi;
Anakart:
MSI B450 TOMAHAWK AM4
Ram: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3000mhz
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X Socket AM4
Bios: Son sürüme güncellendi. Ancak sorun devam ediyor
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 1909

Biso son sürüme güncellendi. Ancak sorun devam ediyordu. Bios ayarlarını kurcalarken "Advanced" başlığı adı altında "Windows Os Configuration" kısmı "CSM" modunda seçili kalmış ancak ilk kurulumda ben "UEFİ" olarak ayarlamıştım, güncellemeleri yaptığımda bu kısmı tekrar "CSM" olarak değişmiş farkına varmamışım. Bu durum sistemteki 16gb belleğin 8gb olan kısmını donanıma ayrılmasına sebeb olduğunu gördüm. Çözüm olarak os configuration kısmını tekrar UEFİ olarak ayarlayıp kaydettiğimde sorun çözülmüş oldu.

Dosya Ekleri

• Sorun.png
    Sorun.png
    17,9 KB · Görüntüleme: 1.843
  • Çözüldükten Sonraki Değerler.png
    Çözüldükten Sonraki Değerler.png
    15,8 KB · Görüntüleme: 1.967
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    107,3 KB · Görüntüleme: 1.888
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    87,7 KB · Görüntüleme: 1.766
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    102,7 KB · Görüntüleme: 1.858
Merhaba.
Görselde gösterdiğim gibi 16 GB RAM takılı. Ancak bugün fark 16 GB'nin tamammını kullanamıyor PC. Bu sorunu nasıl çözüdüğümü paylaşmak istedim.

sistem bilgisi;
Anakart:
MSI B450 Tomahawk AM4.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) 3000MHz.
işlemci: AMD Ryzen 5 2600X socket AM4.
BIOS: son sürüme güncellendi. Ancak sorun devam ediyor.
işletim sistemi: Windows 10 Pro 1909.

Biso son sürüme güncellendi. Ancak sorun devam ediyordu. BIOS ayarlarını kurcalarken "Advanced" başlığı adı altında "Windows OS Configuration" kısmı "CSM" modunda seçili kalmış ancak ilk kurulumda ben "UEFI" olarak ayarlamıştım, güncellemeleri yaptığımda bu kısmı tekrar "CSM" olarak değişmiş farkına varmamışım. Bu durum sistemteki 16 GB belleğin 8 GB olan kısmını donanıma ayrılmasına sebep olduğunu gördüm. Çözüm olarak OS Configuration kısmını tekrar UEFI olarak ayarlayıp kaydettiğimde sorun çözülmüş oldu.

Sanırım işe yarayacak henüz denemedim ama bu AMD beni kahretti kesinlikle bir daha AMD kullanmayacağım sistem tümüyle AMD her gün bir yerden arıza çıkıyor cihaz daha 1 senelik olmasına rağmen AMD buna bir çözüm bulmalı. Intel'de bu sorunlar yok abi bu AMD özgü bir şey

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı