Çözüldü Donanıma ayrılmış bellek sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

'Nhympex

Centipat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Bilgisayarı yeni formatladım kasayı temizledim RAM'ları çıkarıp takınca 16 GB Dual Channel RAM'in 8 GB kısmı donanına ayrılmış gözüküyor. Tüm yolları denememe rağmen düzeltemedim. Birini takınca donanıma ayrılmış bellek 68MB olurken diğerini takınca PC açılmamakta ikisini takınca da ise ekteki gibi olmaktadır.

1620248122999.png

Çözüm
Msconfig menüsü üzerinden sınırlama olabilir. Kontrol edin. Sınırlama yoksa PC'yi fişten çekin. RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar konu biraz eskimiş ama forumda yeterince bu sorunla ilgili konu olduğundan yeni konu açmak istemedim, bu sorunun sebebi genelde BIOS Update ya da üreticinin Control Center, Gaming Hub, Gaming Center vs. adlarla yüklediği programlardan kaynaklı oluyor. Ben hiç BIOS güncellemedim ben bir ayar değişikliği falan yapmadım vs. demeyin yeni nesil birçok cihazda BIOS güncellemeleri ve Control Center, Gaming Hub gibi Windows Update üzerinden dahi otomatik olarak yapılabiliyor.

Normal şartlar altında tavsiye edilen bu tarz programlar ya da BIOS güncellemesi yapıldığında ayarların sıfırlanmasıdır. Bunu Windows sizin haberiniz olmadan yaparsa tabii yapacak pek de birşeyiniz yok. Bu sorunu yakın zamanda bende yaşadım ve BIOS ayarlarını sıfırlayarak sorunu çözdüm. Windows içerisindeki davranışlar BIOS'taki ayarlar ile örtüşmüyordu ve donanıma ayrılmış RAM çok yüksek gözüküyordu, bir sorun olduğunu hissettim ve BIOS ayarlarını sıfırladım. BIOS ayarlarını sıfırlamak bütün sorunlarımı çözdü diyebilirim. Eğer sorun buna rağmen çözülmüyorsa en güncel BIOS sürümünü ya da sorunun bu sürümden kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız bir önceki sürümü üretici sitesinden indirip yükleyin sorun düzelecektir.

hocam dün hp victus marka 4060 bir laptop satın aldım bende de aynı sorun var 2.3gb rami ekran kartına vermiş olarak gözüküyor ve oyunlarda fps kaybı yaşatıyor çünkü cihaz tv aynı ayarlarda cs de ort 250 fps alırken ben 190 200 arası bir fps alıyorum nasıl çözebilirim servisi aradım çokta bir önemi yok ve biz düzeltemeyiz dediler

Hocam dün HP Victus marka 4060 bir laptop satın aldım bende de aynı sorun var 2.3GB RAM'i ekran kartına vermiş olarak gözüküyor ve oyunlarda FPS kaybı yaşatıyor çünkü cihaz TV aynı ayarlarda CS de ort 250 FPS alırken ben 190 200 arası bir FPS alıyorum nasıl çözebilirim servisi aradım çok da bir önemi yok ve biz düzeltemeyiz dediler

BIOS ayarlarına gir, Load Default Settings ya da Load Optimized Settings vardır onu seç onayla, kaydet ve çık düzelecektir.

hocam dün hp victus marka 4060 bir laptop satın aldım bende de aynı sorun var 2.3gb rami ekran kartına vermiş olarak gözüküyor ve oyunlarda fps kaybı yaşatıyor çünkü cihaz tv aynı ayarlarda cs de ort 250 fps alırken ben 190 200 arası bir fps alıyorum nasıl çözebilirim servisi aradım çokta bir önemi yok ve biz düzeltemeyiz dediler
Biraz konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bende de HP Victus model, RTX 4060 ekran kartlı bir bilgisayar var ve tam olarak 2.3 cigabayt RAM donanıma ayrılmış durumda. Yani tam olarak sizin bilgisayarınızla aynı model ve tamı tamına aynı miktarda RAM donanıma ayrılmış.
BIOS menüsündeki ayarlar oldukça kısıtlı. Varsayılan ayarlara döndürmeyi de denedim ancak bir değişiklik olmadı. Durumla ilgili güncelleme yapabilirseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı