Donanıma ayrılmış RAM nasıl değiştirilebilir?

stepbroMERT

Decapat
Daha fazla  
RAM
4x2 8x1
SSD veya HDD modeli
James Donkey 240 gb ssd,Hdd seagate laptop thisshd
Ekran kartı
1650 SUPER
Anakart
Msi a320m bazooka
İşlemci
Ryzen 5 1400 oc
Merhaba bilgisayarım birden mavi ekran verdi ve kapandı bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımda görüntü klavye mouse gelmiyordu her neyse BIOS pilini çıkardım bekledim bir süre sonrasında taktım ekran mouse klavye her şey geldi bilgisayar sorunsuz çalışıyordu ancak önceden 4 GB donanıma ayrılmış olan RAM sorunu şimdi 12, 1'e çıktı ve bu beni çok zorluyor Opera açarken bile zorlanıyorum arkadan Spotify falan açtığımda işkence çekiyor bilgisayarım bu donanıma ayrılmış RAM sorununu nasıl çözebilirim?

Bu sorunu yaşayan kişilerin konularına baktığımda söylenenlerin hepsini yaptım ancak düzelme olmadı. Sorun işlemci kaynaklı olabilir mi veya işlemci Update edilirse sorun düzelir mi, veya parça değiştirmeden bunu çözmenin sorunu var mıdır?

HDD'yi yanlış yazmışım Seagate Thin sshdd.

Dosya Ekleri

• resim_2023-12-09_143033894.png
    resim_2023-12-09_143033894.png
    86,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarım birden mavi ekran verdi ve kapandı bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımda görüntü klavye mouse gelmiyordu her neyse BIOS pilini çıkardım bekledim bir süre sonrasında taktım ekran mouse klavye her şey geldi bilgisayar sorunsuz çalışıyordu ancak önceden 4 GB donanıma ayrılmış olan RAM sorunu şimdi 12, 1'e çıktı ve bu beni çok zorluyor Opera açarken bile zorlanıyorum arkadan Spotify falan açtığımda işkence çekiyor bilgisayarım bu donanıma ayrılmış RAM sorununu nasıl çözebilirim?

Bu sorunu yaşayan kişilerin konularına baktığımda söylenenlerin hepsini yaptım ancak düzelme olmadı. Sorun işlemci kaynaklı olabilir mi veya işlemci Update edilirse sorun düzelir mi, veya parça değiştirmeden bunu çözmenin sorunu var mıdır?

HDD'yi yanlış yazmışım Seagate Thin sshdd.
Hocam RAM'lerin yerini değiştirmeyi denedin mi veya işlemci soğutucunu fazla sıkmış olabilir misin bende de benzer sorun vardı işlemci fanını fazla sıkmışım.

Hocam RAM'lerin yerini değiştirmeyi denedin mi veya işlemci soğutucunu fazla sıkmış olabilir misin bende de benzer sorun vardı işlemci fanını fazla sıkmışım.
ramleri sırasıyla 1 2 3 4 slotlara teker teker takıp denedim sonra 2 li 2 li 3 lü 3 lü denedim ancak bişey değişmedi işlemci fanınıda biraz gevşettim ancak yine değişen birşey yok
BIOS'ta önceden yaptığınız bir ayar var mıydı?
Hayır yapmamıştım

Sorun çözüldü 1.1 gb donanıma ayrılmışa indirdim sorun 3. slottaymış 3. slot bozukmuş bende 1 2 ve 4. slotlara taktım düzeldi umarım bu sorun ilerde karşıma çıkmaz bu sorunu yaşıyan arkadaşlar ramlerini farklı slotlara birden fazla kez takıp deneyebilir kanıtıda bırakıyorum

Dosya Ekleri

• resim_2023-12-09_182840030.png
    resim_2023-12-09_182840030.png
    81,5 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı