Çözüldü Donanımhaber.ruplayers nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
Merhaba, arama motorumda bir videonun aramasını yapmıştım, ilk sayfada çıkan sonuçlardan bir tanesi dikkatimi çekti.
1601988420688.png

Gittiğim zaman videonun aynısı çıkıyor ve kanala ait farklı videolar da var. Sayfaya girmek için tıkladığım zaman Kaspersky uyarı verdi.
1601988523871.png

Bu nedir tam olarak? Tek amaçları reklam virüsü bulaştırmak mı ve videoları nasıl kendi sitelerinde yayınlayabildiklerini merak ediyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Çözüm
Peki bu mesela o siteye ait olan videoyu çalmak olmuyor mu? Telif hakkı gibi konuların nasıl arkasından dolaşabiliyorlar?
Telif hakkını umursayan kim ki :) Rusya bu konuda biraz daha rahat bir ülke. Yalnızca ülke bazında bakmazsak telifli içeriği sorun etmeyen ülkelerde barınıyorlar.

Zaten önceki mesajımda yazdığım gibi videoyu kendi sunucularında barındırmıyordur bu siteler. Video yine hangi siteyi taklit ediyorsa oradan geliyordur, embed edilmiştir büyük ihtimalle. Aynı biz bir YouTube videosunu forumda paylaşınca gözüküyor ise onlar da öyle yapmış olabilir.

Mirror sitesi gibi de olabilir bunlar. Archive.org gibi mesela. Bu da ona benzer şekilde dosya veya siteleri tutuyordur masum olduğunu düşünürsek.

Sitenin zararlı olduğuna dair uyarı vermiş zaten Kaspersky. Push notification SPAM yapan bir site sanırım konuda paylaştığın rapora göre.
Bir fikriniz var mı bu konu hakkında hocam? Yazacaktınız herhalde yazmadınız. :)
Yoğunluktan bakma fırsatım olmuyor ki hocam :) Kusura bakma cidden.

Genelde bu siteler bot oluyor, iframe oluyor vesaire. Videoları da kendileri barındırdıklarını sanmıyorum, büyük ihtimalle harici kaynak embed ediliyordur.

Ana hedef de zaten tuzağa düşürmek. Masum bir site olsaydı alarm vermezdi Kaspersky.

Yoğunluktan bakma fırsatım olmuyor ki hocam :) Kusura bakma cidden.

Genelde bu siteler bot oluyor, iframe oluyor vesaire. Videoları da kendileri barındırdıklarını sanmıyorum, büyük ihtimalle harici kaynak embed ediliyordur.

Ana hedef de zaten tuzağa düşürmek. Masum bir site olsaydı alarm vermezdi Kaspersky.
Peki bu mesela o siteye ait olan videoyu çalmak olmuyor mu? Telif hakkı gibi konuların nasıl arkasından dolaşabiliyorlar?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı