Dondurmayı nasıl yersiniz?

Dondurmayı nasıl yersiniz?


  • Oy verenlerin toplamı
    128
Magnumu bozmuşlar.
R6gY5V.gif
 
Diş hassasiyetim var. Dişime değirmeden yemem gerek. O yüzden yalayarak yiyorum. Ama ısırarak yemeyi hep istemişimdir.
 
Eğer Dondurma Çikolata kaplı ise;

İlk olarak dondurmanın dışındaki çikolata katmanını dondurmaya zarar vermeden ısırarak yiyoruz, dikkat edin! Buradaki püf nokta sadece yalayacağınız kısmın çikolatasını ısırmak, ısırdığınız yerden biraz yalayın ve zamanı gelince (o zamanı sizin kendi içinizden hissetmeniz gerekiyor) bir alt kısımdaki çikolatayı ısırıp yalamaya veya zevkinize göre ısırmaya başlayın.

Eğer Dondurma Çikolata Kaplı Değil ise;

Bu durumda dondurmanın ne içerikli olduğu değişir, örneğin muzlu veya vanilyalı bir dondurma ise bu seçim harika olacaktır, diğer tatları çikolata kaplı veya yazımda anlatacağım diğer türleri tercih etmeniz daha iyi olur. İlk olarak dondurmanın hafif erimiş kendini salmış olan sapına yakın sağ ve sol bölümünden çok değil azıcık yalıyoruz ve oradan yukarı doğru devam ediyoruz. Tepesine ulaştığımızda ise hafif dudaklarımızın kenarına taşmış dondurmayı hissediyoruz ve onları yaladıktan sonra (en zevkli kısmı bu oluyor genelde) tepesinden yalamaya başlıyoruz, bunu yaparken belli bir sıra o anı hissettiğinizde dondurmanın tekrar sağ sol altını ve yanlarını tepesine doğru yalıyorsunuz ve bu şekilde dondurmanın çubuğu görünene kadar devam ediyorsunuz, dondurmanın çubuğunu hissetmeye başladığınızda kesinlikle tepesinden değil bu size o çubuğun tadını hissettirecektir, yanlardan doğru dondurmanızı bitiriyorsunuz.

Eğer Dondurma Buz Konseptinde İse;

Eğer Meybuz tarzında bir dondurma yalıyorsanız risk almayı seviyorsunuz demek. Bu durum gerçekten tehlikeli ve zorlayıcı bir durum, muhtemelen dondurmayı mecburen almışsınızdır. İlk önce yapmanız gereken dondurmayı tamamen paketinden çıkartmadan yemek eğer çıkartırsanız muhtemelen ellerinize akacaktır ve sahil, çarşı tarzında bir yerde yürüyorsanız ellerinizi hemen yıkamak zor olabilir. Bunun için Meybuz örneğinden devam edelim, Meybuz'un en kolay eriyip düşebilen parçası serçe parmaktır, ilk önce orayı halletmeniz gerekiyor fakat bunu yaparken dondurmanın alt kısmından erimeyi kontrol altında tutmayı unutmayın. Parmağı bitirdikten sonra en kolay eriyebilecek olan yer alt ve yan. Yukarıda bahsettiğim gibi bir üstten ondan sonra alt ve yan olmak üzere devam ediyorsunuz, bu dondurma buz tarzında olduğu için sert yalarsanız dilinizde acıya benzer bir his bırakabilir, bırakın siz o kendisi erisin siz erimeyi kontrol altında tutup limon tadının keyfine bakın.

Eğer Dondurma Külahta İse;

Eğer dondurmayı külahta seçmiş iseniz gerçekten ağzınızın tadını biliyorsunuz demektir! En güvenli dondurma konsepti gibi gözükse de eğer hazır paketli almadıysanız düşme riski fazla, bu riski önlemek için ani etrafa dönmek ve ani öne eğilmelerden kaçının yoksa dondurmanızı yerde erimiş bir şekilde bırakmak zorunda kalabilirsiniz. İlk önce yukarıdan dilinizle hafif bastırmadan yaladığınızda külah ile dondurmanın birleştiği noktadan dışarı hafif dondurmalar taşacak onları tadına vararak yalıyorsunuz. Bu şekilde külah seviyesine kadar yaklaşık 2.7cm kalana kadar devam ediyorsunuz ve o seviyeye ulaşınca kafanızı çapraz pozisyonda tutup külahtan bir ısırık alıyorsunuz, bunu yaparken dikkatli olun eğer büyük bir parça koparırsanız dondurmanızın düşme riski kat kat artabilir. Külahtan kopardığınız küçük veya orta boyuttaki parçayı yutmadan dondurmayı dudaklarınız ile içeri çekiyorsunuz, bakın dilinizle yalamıyorsunuz ve dondurmanın hepsini ağzınıza almıyorsunuz sadece dudaklarınızı kapatarak ısırıyorsunuz bunu yaparken dişlerinizin üzerinize dudaklarınızı kapatabilirsiniz veya sadece alt dudağınızın üstünü kapatarak üst dişiniz ile daha büyük parçalar koparabilirsiniz. Bu şekilde en alta kadar devam ediyoruz ve en alta geldiğinizde çikolatalı kısım ile üstünde hâlâ biraz dondurma kalmış olması gerek. O kısmı hiç beklemeden dondurmayı düşürmeden ağzınıza atıyorsunuz ve keyfini çıkartıyorsunuz.

Eğer Dondurma Kapta İse;

Bu da en keyifli ve güvenli bir dondurma yeme şeklidir. Burada yapacağınız iş dondurmanın hafif eridiğini hissettiğiniz an dondurmanın bir köşesini kaldırıp altında kalan kısımda erimiş yumuşamış olan dondurmayı yemek ve dondurmayı bir tur ters çevirmek.

Ekstrem Örnekler!

DİKKAT EKSTREM ÖRNEKLERİ DENEMEYİNİZ, SADECE PROFESYONELLER İÇİNDİR!

Ekstren örneklerden birisi külahta olan dondurmayı altından ısırıp üstteki dondurmayı içinize çekmek
bunu yaparken dondurmanızın kıyafetinize düşüp gününüzü mahvetmemesine dikkat etmelisiniz.

Kaptaki dondurmayı ağzınızla yemek, bunu yaparken insanların sizi gözetlemediğinden ve bunu birilerine anlatmayacağınızdan emin olmasınız, burnunuzu temizlemeyi unutmayın ve içine düşebilecek olan gözlük veya saç gibi materyallere dikkat ediniz.

Dondurmayı tam manasıyla ısırarak yemek, bunu yaparken fazla baskı uygulamadığınızdan emin olun eğer orantısız ve yanlış yöne baskı uygularsanız Dondurmanızın bir kısmı yere düşebilir.
 

Geri
Yukarı