Çözüldü Doom 3 ekran çözünürlüğü değişmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaan0971

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Prime B550M-E WIFI / Ram: Adata XPG Spectrix D50 ROG 8GB 3600MHZ x2 / Ekran kartı: Asus Dual RTX 3070 / Güç kaynağı: Asus Tuf 750W Power Supply / Kasa: Asus Tuf GT301 / İşlemci: Ryzen 5 5600 / Depolama: WD 500 GB M.2 SSD / Monitör: Asus Tuf VG27A 27' 2K 165HZ
Arkadaşlar Steam'den Doom 3 aldım oyunu açtığımda 640x480 çözünürlükte açıldı. Ayarlardan çözünürlüğü değiştirdikten sonra uygula dedim. Oyunun sonraki başlatılmasında etkin olacak dedi, oyundan çıktım geri girdim yine 640x480 çözünürlükte açtı. Yine istediğim çözünürlüğü ayarlayıp uygula dedim tekrar başlat dediğimde oyunu yine 640x480 çözünürlüğe gelmiş oluyor. Oyunu alalı bayağı oldu hiç oynamamıştım indireyim dedim artık iade edemem. İnternet araştırdım CFG dosyasındaki komutları değiştirerek sorunun çözüldüğünü iddia ediyorlar ne denediysem olmadı yardım eder misiniz? Not: Ekran çözünürlüğüm 1366X768.

Çözüm
Windows Defender oyunun .exe dosyasını engellemiş olabilir, bu da ayarların kaydedilmesini engelliyor olabilir.

"Windows Defender > Virüs ve Tehdit Koruması > Fidye yazılımı korumasını yönet > Denetimli klasör erişimi ile bir uygulamaya izin ver > İzin verilen bir uygulama ekle" ile .exe'nin engellenip engellenmediğine bir bakar mısınız? Eğer engellenmişse izin verip tekrar dener misiniz?
Windows Defender oyunun .exe dosyasını engellemiş olabilir, bu da ayarların kaydedilmesini engelliyor olabilir.

"Windows Defender > Virüs ve Tehdit Koruması > Fidye yazılımı korumasını yönet > Denetimli klasör erişimi ile bir uygulamaya izin ver > İzin verilen bir uygulama ekle" ile .exe'nin engellenip engellenmediğine bir bakar mısınız? Eğer engellenmişse izin verip tekrar dener misiniz?

Çözüm
Dediklerinizi yaptım ve sorun çözüldü. Oyun 1366x768 çözünürlük desteklemese dahi çözünürlüğü yükselttim. Biraz araştırdım 1366x768 çözünürlük için oyunun CFG dosyasında oynamalar yapmak gerekliymiş ne denildiyse yaptım ama olmadı ancak şu an 1024x768 çözünürlükte çalıştırdım eskisinden iyi oldu teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı