Dosya gezgini donuyor

• Konuyu başlatan Juhrien
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 124
@Phenyl Dediğim gibi 0 olana kadar bunun bir önemi yok diye biliyorum. 0 olduktan sonra bu dedikleriniz oluyor, yanılıyorsam söyleyin. Hatta 0 olmasına rağmen ölmemiş ve yıllarca kullanılan SSD'ler bile var. Ben zannetmiyorum bir problem olduğunu, çünkü bu Windows 11 ile alakalı bir problem gibi duruyor, en azından benim araştırmalarım kadarıyla. SSD'ye güveniyorum ve bir problem çıkaracağını zannetmiyorum. Kaldı ki zaten aylardır bu sağlık oranında geziyor.

@Phenyl Dediğim gibi 0 olana kadar bunun bir önemi yok diye biliyorum. 0 olduktan sonra bu dedikleriniz oluyor, yanılıyorsam söyleyin. Hatta 0 olmasına rağmen ölmemiş ve yıllarca kullanılan SSD'ler bile var. Ben zannetmiyorum bir problem olduğunu, çünkü bu Windows 11 ile alakalı bir problem gibi duruyor, en azından benim araştırmalarım kadarıyla. SSD'ye güveniyorum ve bir problem çıkaracağını zannetmiyorum. Kaldı ki zaten aylardır bu sağlık oranında geziyor.
W11 ile alakalı nasıl bir problem olabilir onu anlamadım? Düşündüğünüz ekstra bir problem mi var?

Crystaldiskmark ile SSD'ye bir okuma ve yazma testi yapın. Okuma yazma oranları ekstrem derecede düşükse, gezgin dosyalarını görüntülemekte vesaire zorlanabiliyordur. Şahsen ben SSD'de bir problem olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi kritik bir hata almamanız, SSD'nin sağlıklı olduğunu göstermiyor. %0 olana kadar bir önemi yok kısmını kim çıkardı bilmiyorum, kaynağınız varsa dinlemek isterim?

@Phenyl İnternette araştırdığım kadarıyla bunun Windows 11 ile alakalı olduğunu ve format sonrası çözüldüğünü söylüyor, bir çok kimse. Okuma yazma testini yapacağım. Yine internette araştırdığım kadarıyla ve benim önceden aklımda yer alan bilgiye göre %0 olana kadar SSD çalışmaya devam eder, sonra riskli bir hale gelir.

@Phenyl İnternette araştırdığım kadarıyla bunun Windows 11 ile alakalı olduğunu ve format sonrası çözüldüğünü söylüyor, bir çok kimse. Okuma yazma testini yapacağım. Yine internette araştırdığım kadarıyla ve benim önceden aklımda yer alan bilgiye göre %0 olana kadar SSD çalışmaya devam eder, sonra riskli bir hale gelir.
Yani güvenilir bir kaynaksa, dediğim gibi paylaşın ve bakalım. Şahsen ben bunu ilk defa sizden duyuyorum. Özellikle bir M2 SSD'de.

HDD'lerin bu şekilde kullanıldıklarını duydum ama M2 SSD kısmında ilk defa duyuyorum.

@Phenyl
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada bir kaç kişi yazmış. Yine aynı şekilde internette araştırınca çoğu kişi SSD sağlığının bir önemi olmadığını, 0'a yaklaşınca endişelenmeye başlaman gerektiğini yazıyor. Tüm kaynakları tek tek atamam ancak ChatGPT ile web search yapınca yine benim dediğim gibi pekte bir önemi olmadığını sadece SSD'yi ne kadar kullandığını ifade eden bir şey olduğunu söylüyor. Zaten 123 TB yazmışım daha henüz kendi kendine bozulmasının hiç bir anlamı yok. Yine de yarın bu konuyla ilgili SSD'nin yetkili servisini arayıp bu konuyla ilgili beni aydınlatmalarını isteyeceğim.

Sonuçlar burada. Ben kritik bir şey göremedim. Yine de bu bilgim olan bir konu değil, siz biliyorsanız yorum yaparsanız. 900 GB dolu olduğunu unutmamak gerek. @Phenyl
(Kioxia Exceria Plus G2 1TB)
1763232220906.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı