Dosya paylaşımı yaparken bulut vs USB

Makaleler
49
Merhaba,

Öncelikle belirtmek isterim, dediğim dosyalar 1 veya 2 GB şeyler için demek istiyorum.

Birine dosya yollarken ücretsiz ve üyeliksiz dosya paylaşım siteleri mi daha iyi olur, yoksa USB bellek mi?

En kolay çözüm hangisi ise onu kullanmak isterim. İnternet erişimi konusunda sıkıntım yok.

İyi Sosyaller.

Hafif dosyalar için bence mega kullanın 25 GB ücretsiz depolama sunuyor, dosya indirip paylaşım konusunda mega daha rahat. USB daha güvenlidir ama aktarım hızı yavaş gelebilir.

50 GB değil miydi? Mega duydum 50 GB diye. Mega kullanmaya değer mi?

Zaten benim internet USB bellekten daha hızlı.

USB riskli virüs falan bulaşma ihtimali var.

O ayrı bir şey zaten.

25GB'a düşürdüler hocam 😕. Yeni hesaplara bir süreliğine yine 50GB veriyorlardı galiba, ben uzun süredir ücretsiz planı kullanıyorum 25GB yazıyordu.

Mesela küçük bir şey için kullanırım ama burada PDF dosyaları için Drive mı kullanmak gerekir? Mega yasak mı?

Aktaracağın dosyalara ev dışında da ihtiyacın olacaksa USB ile kullanın. Ev dışında (yüksek ihtimalle) internet yavaş olacaktır, bu da 1-2GB'lık dosyaları indirmenizi işkence edecektir.

Aylık abonelik ödemeye razı iseniz (ve ya ücretsiz hesap kullanacak iseniz), internetiniz de hızlı ise bence her türlü bulut.

Yarın bir gün USB ezilebilir, su ile temas edebilir, düşüp kayıp olabilir, yanar ve ya (yaşanmış bir olay) farklı bir cihaza takınca içerisindeki tüm dosyalar sürpriz bir şekilde silinebilir.

Bulutda ise hesabınızı kaybetmediğiniz sürece dosya kaybetme durumu olmaz. Yüksek ihtimalle evet verilerinize erişim olacaktır, ama bunun da pek önemli olduğunu düşünüyorum.

Yani eğer ucuz diye ıssız bir sistem kullanmıyor iseniz, rahat arka planda o sistemi kullanan 10+M kişi vardır. Bu her 10+M kişinin verilerini tek tek incelecek bir ekip olduğunu hiç zannetmiyorum. Ama botlar ile reklam için kullanılabilir, bu da "reklam" olarak kalır sadece.

Yani kimse fotoğrafınıza bakım "AHhhahashAHHASH tipe bak" diye bakıp gülmeyecek 😅

@BGSGP ben verilerimi telefonda yedekliyorum. 256 GB alan var. A35 kullanıyorum. Kafam rahat ama bozulursa bilemem. Zaten fotoğraf ve belge var sadece.
Ben olsam yine de bir cloud hizmetinde saklardım. Çünkü cihaz içerisinden silinip silinmeyeceği de belli olmuyor. Yani bazen dış programlar durduk yere fotoğraf silebiliyor, ve ya Android'in dosya yöneticisi ile içerisinde dosya içeren bir klasörü taşıdığınız zaman içerisindeki dosyaları silip sadece klasörü taşıyor. (Bunu yaşadım, Minecraft dünyamı kaybetmiştim.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı