Dosya taramak için program tavsiyesi

Ferferos203

Hectopat
Arkadaşlar internetten baktığım kadarıyla böyle bir program bulamadım yahu da çok yanlış aradım. Bana antivirus olmayan sadece belirli klasör olur, dosya olur, tarayabileceğim sistem taraması yapmayan program tavsiyesi yapabilir misiniz? Sistem taraması değil yahu da disk tarayan değil istediğim herhangi bir klasör yahu da dosyayı 1MB olur 10 GB olur gibi tarama yapabilecek bir program. Küçük dosyalar için Online dosya tarama siteleri var ama bana program lazım. Sürekli offline da tarama yapabileyim yahu da daha büyük dosyaları. Program ücretli de olabilir sıkıntı değil lisans da alabilirim. Sadece böyle profesyonel bir araç bulamadım.

Offline taramada Microsoft Safety Scanner mevcuttu ancak tüm sistemi tarıyor.

Emsisoft Emergency Kit mevcut, onu tavsiye ederim. USB belleğinize de atıp acil durumlarda kullanabileceğiniz bir yazılım. Ayrıca Offline taraması da mevcut ve tekli dosya taraması da yapabiliyor.

Arkadaşlar internetten baktığım kadarıyla böyle bir program bulamadım yahu da çok yanlış aradım. Bana antivirus olmayan sadece belirli klasör olur, dosya olur, tarayabileceğim sistem taraması yapmayan program tavsiyesi yapabilir misiniz? Sistem taraması değil yahu da disk tarayan değil istediğim herhangi bir klasör yahu da dosyayı 1MB olur 10 GB olur gibi tarama yapabilecek bir program. Küçük dosyalar için Online dosya tarama siteleri var ama bana program lazım. Sürekli offline da tarama yapabileyim yahu da daha büyük dosyaları. Program ücretli de olabilir sıkıntı değil lisans da alabilirim. Sadece böyle profesyonel bir araç bulamadım.

Sadece birkaç dosya taramak için Virüs Total sitesi yeterli.

İnternete bağlı olmayıp sadece belirli dosyalara tarama yapacaksınız galiba:

Gerçek zamanlı korumasını ve başlangıçta açılmasını kapatarak dediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tabiki de bu şekilde kullanmanın hiç güvenli olmadığını kendiniz de biliyorsunuzdur. Her neyse, dosyaları taramadan önce veritabanı güncellemelerini yapmanız şart.

Virüs benim için hiçbir zaman problem olmadı sadece bu sıralar harici bellekleri ve diskleri internet cafelerin problemlerini çözmek için test uygumaları vs. bulunduruyorum bazı sistemlerde veri alıp verirken dosyayı hızlıca taramak için birşey arıyordum. Gökhan'ın Emsisoft Emergency Kit tavsiyesine bakacağım daha önceden kaspersky ve diğer yazılımları aynı şekilde kullandım ama portable kullanmak pek mümkün olmuyor. Sisteme bu yazılımları kurup ve birdaha silmek de vakit alıyordu.

AV'lerin yerini o tür araçlar tutmaz. Ancak yine de kullanmak istiyorsan:

550 MB´a kadar olan dosyaları VirusTotal´de taratabilirsiniz. Daha büyük dosyalar için ya da dizin taraması, disc taraması gibi seçenekler için ClamWin´i kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı