Dosya Transferinde Kaynak Yolu Çok Uzun Hatası

Badır

Hectopat
2-3 sene önce bu konu hakkında bir arkadaşımız da konu açmış ama yardım alamamış.

8 GB'lık oyun klasörünü D: Biriminden C: Birimine veya USB, External HDD'ye atarkan Kaynak Yolu Çok Uzun hatasını alıyorum.
Kayıt Defteri (Regedit)'den LongPathsEnable'i 0'dan 1'e yaptım olmadı.
RAR haline getirip atmayı denedim olmadı.
Başka kaynaklardan da çözüm yolu denedim olmadı.

Not: Silmeyi denerken bile hata alıyorum ama dosya kaldırma programı ile kaldırabiliyorum. Amacım bir yerden bir yere transfer etmek.
Not 2: 255 karakterden fazla dosya/klasör yok.
*ÇÖZÜLDÜ*
Dosya Silme: Dosya kaynak yolu uzun olan veya 255 karakterden fazla olan dosyaları WinRAR programı ile dosyaya sağ tıklayıp Arşiv Ekle seçeneğini işaretleyip tamam'a bastıktan sonra resimdeki gibi Arşivleme sonrasında dosyaları sil seçeneği işaretleyip Tamam'a tıkladıktan sonra klasörümüz siliniyor.Bu işlemden sonra ortaya çıkan RAR uzantılı arşivimizi de kolayca hatasız siliyoruz.
Dosya Transferi: Bunu ilk başta Regedit'den denedim olmadı. Ama bu sizde de olmayacağı anlamına gelmiyor. İlk olarak Windows + R kombinasyonu ile Çalıştır'ı açıp regedit yazarak kayıt defterini açıyoruz. Bu yolu izliyoruz ;HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem
Karşımıza gelen bu ekranda

LongPathsEnabled'e çift tıklayıp değeri 0'dan 1 yapıp tamam'a basıyoruz ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

Regedit yolu olmadığını varsayarak 2. adıma geçiyoruz.
FastCopy programı aracılığıyla dosyaları sıkıntısız bir dizinden bir dizine transfer edebiliyoruz.
fastcopy link ücretsiz: 「Windows 10 May 2020 Update」への更新は慎重に ~こんな警告が出ているPCではとくに注意!/“Windows Update”にアップグレードが案内されるまで待つのがおすすめ【やじうまの杜】

Dosya Ekleri

• kaynak yolu.PNG
    7,3 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…