Dosya Uzantısı Gözükme Sorunu

WatsonDC

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2015
Mesajlar
22
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Hiçbir ayarı değiştirmediğim halde dosyaların uzantıları, dosya adının yanında gözükmeye başladı.
Örneğin; "Sunu1" yerine "Sunu1.pptx" yazıyor.
Seçeneklerden "Dosya adı uzantıları"ndaki tiki kaldırmaya çalıştığımda ise tik kalkmıyor.
Sorun nedir ve nasıl çözebilirim ?
Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler.
 
Aynı sorunu bazen bende hem win 8 hem de win 10 da yaşıyorum.Windows u yeniden başlattığımda sorun düzeliyor.Çözümü olsa güzel olur.
 
adsız.png
Herhangi bir klasöre girin ve yukarıdan görünümü seçin. Daha sonra dosya uzantıları seçimini kaldırın resimdeki gibi olsun.
 
Hocam konuyu dikkatli okumamışsınız.Sorun orda zaten dosya adı uzantıları kısmındaki tık kalkmıyor.
 
Windows güncel mi?

Güncel ise registry hatalarını temizleyip tekrar dener misiniz?
CCleaner programı ile yapabilirsiniz.
 
Cevap için teşekkürler.

Windows güncel registry hatalarını temizlemenin ve onarmanın faydası olmuyor hocam.Windowsu yeniden başlattığımda sorun çözülüyor sadece.
 
Cevap için teşekkürler.

Windows güncel registry hatalarını temizlemenin ve onarmanın faydası olmuyor hocam.Windowsu yeniden başlattığımda sorun çözülüyor sadece.

Hmm aklıma şu an için format atmaktan başka bir şey gelmiyor. Nedeni bir program veya bir virüs olabilir belki ama onu da bilemiyorum.
 
Evet yanlış okumuşum. Kurduğunuz bir program engelliyor ozaman. Kullandığınız antivirüs programı veya etkin bir program var mı ? Malwarebyte indirip detaylı şekilde taratın bilgisayarı. Daha sonra da sfc /scannow yaptırın.
 
Arkadaşlar sorunun nedenini ve çözümünü biliyorsanız yazın lütfen.Foruma üye olup konuya mesaj yazdığıma pişman oldum size cevap yamaktan.Söylediğiniz şeyleri bende tahmin ettim Antivürüs bitdefender kullanıyorum malware taramasıda yaptırdım.Çözüm yok herhangi bir programdan olabilir ama sanmıyorum aynı sorunu başka arkadaşta yaşamış.

Sorunun nedenini ve çözümünü biliyorsanız yazın lütfen.Sorun dosya adı uzantıları kısmını sıklıkla kullandığımda oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı