Çözüldü Dosya yolu nasıl bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

515079

Decapat
C# form uygulaması geliştiriyorum ve yaptığım uygulamanın *.exe halinin yanına klasör oluşturdum.
Klasörede başka bir *.exe program koydum ve bu programın dosya yolunu direkt dosya gezgininden alamamam.
Böyle alırsam hatalı olur çünkü başkaları bu programı örnek olarak başka diske atıp kullanmaya çalışabilir.
Böyle olursa dosya yolunda hata verir, ne yapmam lazım?
Kısaca bir klasördeki programın dosya yolunu nasıl alacağım?
(Herkeste dosya yolu farklı olabilir, örneğin birinde yaptığım programın dosyası farklı diskte ve farklı klasörde olabilir.)

rsssss.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu şekilde yapabilirsiniz.

C#:
Process.Start(Application.StartupPath + @"/dosya/dosya/program.exe");
.\ veya ./ kullanırsanız bulunduğunuz klasörden başlar.

Nokta = Şu anki klasör.

Detaylı bilgi vermeniz lazım. Program neyin içinde, dosya neyin içinde. Şu an hiçbir şey anlamadım dosyalama işleminizden.
Şöyle Visual Studio'nun kendi oluşturduğu *.exe dosya var, ben bunun yanına yeni klasör oluşturdum bu yeni klasörün içine başka program attım. Ben bu programın yolunu alıp nasıl çalıştıracağım?

Eğer dosya Path'i değişirse sıkıntı çıkarabilir o işlem.

O yüzden programın çalıştırıldığı dizinden almak her türlü daha iyi olur. Tabii @Disty hocamın yöntemi sabit konumlar için gayet güzel çalışır.

Eğer dosya Path'i değişirse sıkıntı çıkarabilir o işlem.

O yüzden programın çalıştırıldığı dizinden almak her türlü daha iyi olur. Tabii @Disty hocamın yöntemi sabit konumlar için gayet güzel çalışır.
Teşekkür ederim sizin verdiğiniz kod da mantıklı ve çalıştı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı