PHP Dosya yükleme kullanılıyor mu?

533388

Hectopat
Makaleler
2
Sorum biraz saçma evet ama merak ettim.Php'de dosya yükleme işlemleri kurumsal veya freelance projelerde çok kullanılıyor mu? Aslında bana biraz karışık geldi ve şu an bunu atlamayı düşünüyorum yani daha sonra öğrenmeyi düşünüyorum. Bir proje yaparken sıkıntı çeker miyim?
@TheAny

Çok kullanılıyor mu derken? Projene bağlı kullanıyorsun. Zendesk gibi bir support sistemi oluşturuyorsan, forum sitesiysen vs dosya yükleme kullanıyorsun. Yada kurumsal bir firma düşün, kullanıcılardan gerektiğinde belge alacak. Yani projeye bağlı.

Çok kullanılıyor mu derken? Projene bağlı kullanıyorsun. Zendesk gibi bir Support sistemi oluşturuyorsan, forum sitesiysen vs dosya yükleme kullanıyorsun. Ya da kurumsal bir firma düşün, kullanıcılardan gerektiğinde belge alacak. Yani projeye bağlı.

Ya hocam şu an açıksacası biraz daha SQL ve nosql tarafına yoğunlaşmak istiyorum ama bu arkadaşı çok anlamadım ya da anlamak istemedim. Önce SQL ve Nosql'e biraz başlasam daha sonra file upload kısmına çalışsam olur mu?

@TheAny hocam gerçekten kusura bakmayın sizi çok yordum ama bir sorum daha oldu da aradığım cevabı alamadım yardımcı olur musunuz rica etsem? Basename fonksiyonu ile klasördeki dosya adını alırken neden satır sonuna eol koyuyoruz?

Son düzenleme:
File upload sırasında EOL kullanılması zorunluluk değil ki? Satır sonuna EOL koyuyorsun çünkü satır sonu demek. Basename falan kullanmaya gerek yok. PHP FILES global arrayi zaten veriyor ki dosya adını sana. Hoş o adı da kullanmak zorunda değilsin. Ad oluşturmayla uğraşmak istemiyorum diyorsan kullan. Ama aynı adda yüklenen dosyalarda falan başın ağrır eğer düzgün bir structure oluşturmadan servera aktarım yapıyorsan.

File upload sırasında eol kullanılması zorunluluk değil ki? Satır sonuna eol koyuyorsun çünkü satır sonu demek. Basename falan kullanmaya gerek yok. PHP fıles global arrayi zaten veriyor ki dosya adını sana. Hoş o adı da kullanmak zorunda değilsin. Ad oluşturmayla uğraşmak istemiyorum diyorsan kullan. Ama aynı adda yüklenen dosyalarda falan başın ağrır eğer düzgün bir structure oluşturmadan servera aktarım yapıyorsan.

Teşekkür ederim. Kusura bakmayın yordum sizi de. Bir de bu upload file ilgili video önerir misiniz?

Onu da bilmiyorum ne yazık ki. Vardır illa da, bir şeyleri araya taraya topladığım için, net şuraya bakıyorum dediğim çok bir kaynak yok.

Teşekkür ederim bir de size son bir soru sormak isterim müsaitseniz. Ben ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum da sizce geliştirmeye çalışırken PHP'ye ara verip sadece İngilizce uzerine mi yogunlasayim yoksa ikisini bir mi götüreyim?

Teşekkür ederim bir de size son bir soru sormak isterim müsaitseniz. Ben ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum da sizce geliştirmeye çalışırken PHP'ye ara verip sadece İngilizce uzerine mi yogunlasayim yoksa ikisini bir mi götüreyim?
Yanlış değilsem lisedeydin. Ara ver, İngilizceye ve okuluna odaklan derim ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı