Dosyaları kaybetmeden format nasıl atılır?

kadirkatar

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
4
SSD veya HDD modeli
Bilmiyorum
Çöken laptopa dosya silinmeden format atma.
Arkadaşlar merhaba neden oldu bilmiyorum ancak yaptığım bir hatadan dolayı bilgisayarımda siyah ekran içerisinde an operating System wasn't found hatası verdi ne yaptıysam nereye baktıysam olmadı. Sadece bir disk var o da C diski. İçinde özel fotoğraflarım belgelerim var. Onlar silinmeden flash disk ile format atmam mümkün mü, nasıl?
Not: Windows 7 kullanıyordum.

Format atın atarken diski biçimlendirmek yerine üzerine yaz deyin, sistemde iki tane windows olur girdikten sonra dosyalarıızı alın, temiz full format atın.

"Hiren BootCD PE" gibi cd/dvd'den veya usb bellekten çalışan kurtarma uygulamaları var, bunlara bir bakın. Windows kurulumu yapar gibi, sistemi bununla başlattığınızda sanal bir Windows başlar. Bu Windows'ta yedekleyeceğinizi yedeklersiniz. Tabii bunun için başka bir bilgisayara erişiminizin olması lazım.

Bütün dosyaları bir klasöre atın, klasörü flash disk'e yahut diğer diske kopyalayın.
Merhaba sadece siyah ekran olduğundan dolayı dosylara erişemiyorum ancak format yüklü flash disk takınca bazı menülere bios üzerinden ulaşabiliyorum ancak o menüleri kullanıp dosyalarımı nasıl harici bir diske aktaracağımı bilmiyorum. Bana daha açıklayıcı bir şekilde nasıl yapacağımı söyleme şansınız var mı?

Format atın atarken diski biçimlendirmek yerine üzerine yaz deyin, sistemde iki tane windows olur girdikten sonra dosyalarıızı alın, temiz full format atın.
Flash disk ile format atarken üzerine yaz seçeneği görünür mü? Biraz daha detaylı açıklar mısınız lütfen.

İkinci bir hdd yok ancak bağlayabilir miyim? Bağlarsam nasıl aktarabilirim?

Önemli dosyaları ikinci bir HDD'ye atın. Sonra Windows'un kurulu olduğu diske format atın.
İkinci bir hdd yok ancak bağlayabilir miyim? Bağlarsam nasıl aktarabilirim?

"Hiren BootCD PE" gibi cd/dvd'den veya usb bellekten çalışan kurtarma uygulamaları var, bunlara bir bakın. Windows kurulumu yapar gibi, sistemi bununla başlattığınızda sanal bir Windows başlar. Bu Windows'ta yedekleyeceğinizi yedeklersiniz. Tabii bunun için başka bir bilgisayara erişiminizin olması lazım.
Başka bilgisayardan kastınız nedir. Nasıl yapılacağını daha detaylı anlatır mısınız gerçekten o önemli dosyaları kurtarmaktan başka bir gayem yok ondan sonra gerekirse tüm pc'ye format atabiliri.

Hiren BootCd iso'sunu indirip bir usb belleğe veya dvd'ye yazdırmak için (Windows iso'sunu yazdırır gibi) başka bir bilgisayara ihtiyacınız var. Google'a Hiren BootCd yazdığınızda sitesi ve gerekli açıklamalar çıkar karşınıza. Eğer daha önce Windows iso'su indirip, yazdırıp, kurulum yaptıysanız bunu da halledersiniz. Windows kurulumu gibi, bununla başlatacaksınız. Windows PE başlayacak, dosyalarınızı istediğniz şekilde kopyalayacaksınız.
Başka bilgisayardan kastınız nedir. Nasıl yapılacağını daha detaylı anlatır mısınız gerçekten o önemli dosyaları kurtarmaktan başka bir gayem yok ondan sonra gerekirse tüm pc'ye format atabiliri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı