Çözüldü Dosyaları silmeden HDD'yi tekrar birleştirmek mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shield33

Hectopat
Eskiden HDD'yi ikiye ayırmıştım. Resimde de görüğünüz gibi 395 GB D diski ve Kullanmadığım 535 GB HDD disk daha mevcut.
O boşta duran 535 GB diski, 395 GB D diskiyle birleştirmek istiyorum. Ama D diskinde önemli dosyalarım var. Bu dosyaları silmeden zarar vermeden yapabilir miyim bu işi?
Parça parça olsun istemiyorum çünkü sistemde zaten SSD var eğer dediğim gibi birleştiremezsem 3 parça disk gözükecek...

Dosya Ekleri

• disk.jpg
    105,8 KB · Görüntüleme: 125
Çözüm
Hocam d diskinde 116GB dosyam var. Diskte hata yok 2 sene windows kuruluydu yeni emekli oldu. Yapıyorum öyleyse?

Yapmayın bu arada bişey farkettim. Windows D diskinemi kurulu? Eğer D ye kuruluysa sorun çıkabilir o yüzden söyledim, eğer D ye kurulu değilse İşlemi yapmaya başlıya bilirsiniz bir sorun çıkmaz.

Bide sakın Kırmızı ile işaretlediğim yerlere dokunma sadece sarı kutucuğa basılı tut en başa götür.
Sadece sarı kutucuğa basılı tut ve en başa getir bu kadar. Kırmızı ile işaretlediğim bölgelere "SAKIN" dokunma.
Yanlış anlasilmissam da siz kusura bakmayin. Hakaret falan yok. İlk cevabiniz hicbir fikir vermemisti bana. Deneyecegim , cozulurse en iyi cevapsiniz.

Yanlış anlasilmissam da siz kusura bakmayin. Hakaret falan yok. İlk cevabiniz hicbir fikir vermemisti bana. Deneyecegim, cozulurse en iyi cevapsiniz.

Aşağdaki işlemi yapmadan önce size birkaç sorumda olucak bu arada

1. Soru: HDD başka bir hata alıyormusunuz.
2. Soru: "D" diskinde Kaç GB'lik bir dosya boyutunuz var.

Başa alma yöntemini buldum bizzat kendim denedim.
Öncellikle Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Wizard Free adlı siteden
MiniTool Partition Wizard Free adlı uygulamayı indiriyoruz.

Bu işlemde dosyalar korunur ama her ithimale karşı dosyalarını yedekle.

Bundan sonra ise :

1.adım:

Dolu olan diskimize Move/resize seçeneğine tıklıyoruz.

2.adım:
Bunu en başa taşıyoruz. Sonrada OK diyoruz, bu sayade dolu olan diskimiz başa silinmiş diskimiz sona gelicek.

3.adım:

Ve "apply" diyoruz. Görduğünüz üzere silinmiş disk sona geldi dolu olan disk ise başa.

4.adım:

Burda baya bi bekliceksiniz dosya büyüklüğü ve disk hızınıza bağlı.

5.adım:

İşlem bittiğinde böyle bir ekran gelicek. OK diyeceksiniz.

6.adım:

Burdan birimi genişleticez.

7. ve son adım:

Ve birleşti. Dosyalar korundu.

Son düzenleme:
Hocam d diskinde 116GB dosyam var. Diskte hata yok 2 sene windows kuruluydu yeni emekli oldu. Yapıyorum öyleyse?

Son düzenleme:

Yapmayın bu arada bişey farkettim. Windows D diskinemi kurulu? Eğer D ye kuruluysa sorun çıkabilir o yüzden söyledim, eğer D ye kurulu değilse İşlemi yapmaya başlıya bilirsiniz bir sorun çıkmaz.

Bide sakın Kırmızı ile işaretlediğim yerlere dokunma sadece sarı kutucuğa basılı tut en başa götür.
Sadece sarı kutucuğa basılı tut ve en başa getir bu kadar. Kırmızı ile işaretlediğim bölgelere "SAKIN" dokunma.

Son düzenleme:
Çözüm

Teşekkürler yaptım bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…