Dosyaların silinmesini nasıl engelleyebiliriz?

Yer
Sakarya/Akyazı
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen.
Masaüstündeki veya herhangi bir yerdeki dosyalarımı (Klasör, Excel, TXT vs.) Silinmesini nasıl engelleyebilirim? Bilgisayarı birden fazla kişi kullanıyor ve yanlışlıkla veya bilerek dosyalar siliniyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?
Güvenlik sekmesinden izin verme yapıyorum, silinmiyor ama bu sefer de dosya içeriğine giremiyorum, tekrardan düzeltmem gerekiyor. Her seferinde bunu yapamayacağım için daha kolay ve basit bir yolu yok mudur?

Bilgisayarda yeni bir kullanıcı oluşturun ve şifre koyun. Girecek kişiler diğer şifresiz kullanıcıdan girsin.

Sonrasında erişim kısmından onlara erişim yasağı vermeniz yeterli.
Sorun şu o dosyaları onlarında görmesi gerekiyor. O benimde aklıma geldi ama dosyalar onların içinde lazım. Dosyaları herkes görücek, açabilicek ama silinemicek şekilde olması lazım.

Yeni kullanıcıya o belgeleri salt okunur olarak paylaşın.
Bunu tek kullanıcı üzerinden yapamaz mıyım? Farklı kullanıcılar açmak istemiyorum. Anlık olarak sürekli başkaları geçiyor her seferinde kullanıcı değişikliği yapmak zaman kaybı olacaktır.
Şöyle söyleyeyim bunu bir eczanede yapacağız. Masaüstüne not defteri açıp reçeteler vs. yazılıyor. birisi de yanlışlıkla veya bilerek bunları siliyor. Kimin sildiğini yakalayamadığımız için bunun önüne nasıl geçebiliriz?

@Bogazitchy Bilgisayarı personel dışında kimsenin kullanmasına izin vermeyin. Mümkün ise erişemeyecekleri bir şekilde konumlandırın.

Artı -1 Eksi
Bunu tek kullanıcı üzerinden yapamaz mıyım? Farklı kullanıcılar açmak istemiyorum. Anlık olarak sürekli başkaları geçiyor her seferinde kullanıcı değişikliği yapmak zaman kaybı olacaktır.
Şöyle söyleyeyim bunu bir eczanede yapacağız. Masaüstüne not defteri açıp reçeteler vs. yazılıyor. Birisi de yanlışlıkla veya bilerek bunları siliyor. Kimin sildiğini yakalayamadığımız için bunun önüne nasıl geçebiliriz?

OBS ile video kaydına alıp kimin sildiğini bulabilirsiniz. Dosya silinince Kaydı izlersiniz. Aksi taktirde dediğiniz şey imkansız gibi bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı