Dosyanın SSD üzerinde olup olmadığını anlama

Hazar Yılmaz

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bilgisayar aldım. Kurulumu da aldığım yer yaptı. Windows 10 işletim sisteminin ve oyunların SSD'ye mi HDD'ye mi kurulu olduğunu nasıl anlarım? İlk kurulumu yaparken sormayı unuttuğum için ne nereye kurulu bilemiyorum. Bir de eğer win10 HDD'ye kurulu olsa oyunlar SSD'ye kurulu olsa oyunlardaki yükleme ekranları yine de hızlı mı olur? Arkadaşım win10'unda SSD'ye kurulu olması gerekir yoksa oyun yükleme ekranları hızlanmaz dedi.

Windows 10 SSD'ye kurulu olmak zorunda. Oyunları SSD'ye kurmamak en mantıklısı. Oyunların nereye kurulduğunu anlamanın çok yolu var. Oyun kısayoluna sağ klik ile hedef göster diyip, nereye kurulduğu görülebilir. HDD D sürücüsü olduğunu varsayıyorum, D'ye bakıp orada oyun var mı diye bulunabilir. C sürücüsünün boyutuna bakılır. Yaklaşık 30-40 GB ise kuvvetle muhtemel oyunlar D sürücüsüne kurulmuştur.

Windows 10 SSD'ye kurulu olmak zorunda. Oyunları SSD'ye kurmamak en mantıklısı. Oyunların nereye kurulduğunu anlamanın çok yolu var. Oyun kısayoluna sağ klik ile hedef göster diyip, nereye kurulduğu görülebilir. HDD D sürücüsü olduğunu varsayıyorum, D'ye bakıp orada oyun var mı diye bulunabilir. C sürücüsünün boyutuna bakılır. Yaklaşık 30-40 GB ise kuvvetle muhtemel oyunlar D sürücüsüne kurulmuştur.
1-) Oyunları SSD'ye kurmamak neden en mantıklısı? Yükleme ekranlarının daha hızlı yüklenmesi için oraya yüklemek gerekmiyor mu?
2-) Bilgisayardan pek anlamam. Eğer HDD D sürücüsü ise C otomatikman SSD mi oluyor?
3-) Windows işletim sisteminin hangisinde olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Cevaplarınız için teşekkür ederim

1. SSD'nizde yeterince yer varsa, oyunları SSD'ye kurmamanın hiçbir mantığı yok. Daha hızlı açılması için kurulması şart.
  2. Yerel Disk C ve D'nin boyutlarına bakın, hangisi kaç GB ise ona göre ayırt edebilirsiniz. SSD her zaman C olacak diye bir şey yok, hala daha yanlış kurulum yapan insanlar mevcut.
  3. Yerel Disk C veya D'yi açın, Windows isimli klasör hangisindeyse işletim sistemi onda yüklüdür.
Bilgisayarın hızlı açılmasını istiyorsanız işletim sistemini SSD'ye kurmalısınız. Hem işletim sistemi hem de oyunları SSD'ye kuracak kadar kapasite varsa ne ala. Yeterli kapasite yoksa, sistemin mi yoksa oyunların mı hızlı açılıp kapanacağı konusunda kararınızı verir, ona göre kurulumları yaparsınız.

1-) Oyunları SSD'ye kurmamak neden en mantıklısı? Yükleme ekranlarının daha hızlı yüklenmesi için oraya yüklemek gerekmiyor mu?
2-) Bilgisayardan pek anlamam. Eğer HDD D sürücüsü ise C otomatikman SSD mi oluyor?
3-) Windows işletim sisteminin hangisinde olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Cevaplarınız için teşekkür ederim
Genelde oyunlar 30-40GB oluyor. Hal böyle olunca, 5-6 oyun 150-200GB kadar yer kaplıyor. Ha 500GB+ SSD vardır, olabilir.
Program files, Windows gibi klasörler görürsen, o muhtemelen C'dir. Bilgisayarıma çift klikle görürsün zaten.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı