Dota 2 Hızlı Kasılmanın Püf Noktaları Nelerdir?

LoL oynayalım boşver, DotA mı kaldı :)
7 yıllık LoL oyuncusuydum. Sezon 1'de başladım ve üç yıl kadar Kuzey Amerika'da oynadım. Türkiye sunucusuna geçtiğim güne lanet ettim. Türkiye sunucusunda bulunan o bebe belik velet topluluğu yüzünden oyunu sildim. Onun için kimse çıkıp da DotA neymiş LoL oynayalım demesin. Şu an bir yıldır Dota 2 oynuyorum LoL'den önce de Dota oynuyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oyunda en fazla exp'i veren şey kill almaktır. Ayrıca oyunda ezilen tarafın aldığı kill daha fazla exp ve daha fazla gold kazandırır Comeback mekaniği için. Siz 7 level'sınız karşı oyuncu 5 level ise siz onu kestiğinizde alacağınız gold 230-270 arası olur, bazen daha azdır, ama karşı sizi kestiğin de 360-440 arası, duruma göre biraz daha fazla gold alır. Buna bağlı olarak daha fazla exp alıp aradaki level farkını kapatabilir. Örneğin karşı mid oyuncusunu exp ve CS (creep stat) anlamında ezdiniz. Ama karşı mid gidip Lane gank atarak sizden bir kaç kill öne geçti bu durumda başta ezilen taraf olduğu için dengelemek adına daha fazla exp ve gold alır. Siz istediğiniz kadar creep kesin farm atın oyun artık %99 oranında takım oyununa dönüştüğü için ezdiğiniz adamlar sizden daha fazla level'a sahip olacaktır. Yapmanız gereken koridorunuzda bulunan hero'yu CS'de eziyorsanız bununla yetinmeyip Lane'lere yardıma gidin. Özellikle mutlak farm yapması gereken hero'lar pick'lemeyin (anti mage gibi). Eğer bu tarz hero'lar seçerseniz olabildiğince hızlı kasın stack yapın yaptırın. Çünkü uzun bir süre takımınız 4+1 oynamak zorunda kalacak ve sizden beklentileri hızlı bir şekilde farm yapıp oyuna katılmanız olacaktır. Bu sürede siz farm yapıp push yapıp gerekli itemlere sahip olana kadar kulelere oynamanız gerekir. Üzerinizde gerekli itemler olduğu zaman ve takım oyunu oynadığınız zaman sorununuz ortadan kalkacaktır. Eğer offlane oynarsanız kimse sizden Lane kazanmanızı beklemiyor tek yapmanız gereken şey CS kasabiliyorsanız kasın yapamıyorsanız karşı carry oyuncusunu feed'lemeden sadece exp alıp bounty rune'larını kaçırmayıp arada NC girip hızlı şekilde ulti'nizi açmanızdır. Agresif offlane picklerseniz zaten level olarak karşı carry ve support'tan daha fazla exp'e sahip olursunuz. Eğer safe Lane support oynuyorsanız eğer karşınızda agresif offlane yoksa mutlaka carry'nizden 1 level düşük olmaya özen gösterin fazla exp almasına izin verin çünkü sağlam agresif bir offlane az canlı ve düşük level'a sahip bir carry'i early game'de çok rahat ezebilir. Level'ı ayarladığınız da, ki bu yaklaşık 20-30 saniyenizi alacaktır, tekrar Lane'e dönüp offlane'i darlamaya başlayabilirsiniz. Karşı offlane 2 geldilerse hiç bir şekilde ayrılmayın. Oyun içinde watch kısmından herhangi bir oyuna girip izlediğiniz de ne demek istediğimi anlayacaksınız.
 
Son düzenleme:
7 yıllık LoL oyuncusuydum. Sezon 1'de başladım ve üç yıl kadar Kuzey Amerika'da oynadım. Türkiye sunucusuna geçtiğim güne lanet ettim. Türkiye sunucusunda bulunan o bebe belik velet topluluğu yüzünden oyunu sildim. Onun için kimse çıkıp da DotA neymiş LoL oynayalım demesin. Şu an bir yıldır Dota 2 oynuyorum LoL'den önce de Dota oynuyordum.
Türkiye sunucusu olmasına gerek yok. EU West'te oynuyorum ben de. O kanser kitle her oyunda var, merakınız olmasın.
 
Halen daha birileri çok hızlı kasıyor :) Çözemedim.
Hocam üstteki yazımda belirttiğim gibi, bahsettiğiniz birileri ya çok kill alıyordur ya da kendisini Lane de çok yalnız ve serbest bırakıyorsunuzdur rahat rahat kasıyordur. Eskisi gibi lane terk edip jungle girip 6 slot item çıkması mümkün değil jungle çok nerf yedi hem gold hem exp açısından. Ya da adam gidiyordur jungle 20 dakika sonra çıkıyordur karşı takım 4+1 oynuyordur sizde 4vs5 eziliyorsunuzdur. Başka bir açıklaması olamaz. Mesela bahsettiğiniz birileri hangi herolar size nedenini söyleyeyim. Yani bir support neden çok hızlı kasmıyor. Ne kill alıyor ne creep kesiyor ne solo exp alma çabasına giriyor. Aslında sorununuzun cevabı çok basit ve oyun içinde gözünüze gözünüze giriyor olması lazım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı