Dostum öncelikle başlayarak iyi etmişsin

Dota çok güzel bir oyundur 6 yıla yakın bir süredir oynuyorum hiç de sıkılmıyorum

şimdi bir heroya takılıp kalmak biraz kötüdür. Tüm heroları bilmen lazım neden dersen karşındaki heronun potansiyelini bilmelisin sana ne yapabilir sen ona ne yapabilirsin vs. Arkadaşlar ınternational maçlarını tavsiye etmiş ama onlar çok üst düzey oyunlardır herkez görevini harfiyen yapmalıdır. Tavsiye youtube dan dota 2 videoları izlemen.
Zorlandıgın hero ile ilgili pub game videoları izleyebilirsin çok yararı olur. Bir de şuna dikkat etmelisin oyun başlarında lane de kasarken creeplere sadece last hit yap düzenli vurma ki onların kule altına uzak kal mümkün oldugunca creepleri kendi kulene yakın tut neden dersen karşı takım bir gang girişiminde bulunursa hemen kulene kaçıp adamların gelmesini engelleyebilirsin eğer gelirlerse herona bağlı olarak gelen herkesi de öldürüp güzel bir exp gold patlaması yaşayabilirsin

) Şimdi dota nın çok ayrıntıları var neler dersen kısaca şöyle yazabilirim ;
Fog(sis) te saklanıp düşmandan kaçma.
Atılan skillerden blink dagger veya invis olup kaçmak. (çok iyi zamanlama ister )
Pudge hook mirana arrow gibi skilleri görüp anında kaçma becerisi.

Baya zordur oyunun başında diken üstündesindir hep.

Haritayı sürekli takip etmelisin hangi hero lanesinde değilse sana gelme ihtimali olabilir geri kaçman gerekebilir.
Karşıda enigma,magnus,sand king gibi herolar varken takımca push yaparken takım olarak birbirnizden biraz uzak durmanız gerekir.
Eğer mid geçtiysen her 2 dk da bir rune kontrol etmen gerekir ward varsa çok daha rahat olacaktır bu runler midde çok büyük üstünlük sağlar gerek karşı mid heroyu öldürmek olsun gerek erken bir gangla first blood almak olsun oyun başlarında rune çok önemlidir.
Şimdilik aklıma gelenler bukadar faydansını görürsen ne mutlu bana
Bir de son olarak benimde yakın bir zamanda öğrenip şaşırdıgım bir şey var onu paylaşmak istiyorum.

Diffusal blade bildiniz gibi düşman heroya atıldıgında karşı heroyu slowluyor. Ama eğer kendinize veya takım arkadaşınıza atarsanız debuff özelliği görüyor. Pehh gereksiz diyebilirsiniz ama bazen hayat kurtarıyor.

) Mesela r2 oynuyorsanız gondar veya slardar size ulti attığında veya dust basıldıgında hemen kendinize basarak onları silebiliyorsunuz ya da bir takım arkadaşınızı stun-slow dan kurtarabilirsiniz.