DP desteksiz monitör ile NVIDIA ekran kartı alınır mı?

HDMI ile açılıyor ise Nvidia almayı daha çok istiyorum. RT teknolojisini denemek istiyorum ve eski ekran kartım da Nvidia idi. Bunu bir araştırayım ben.

HDMI ile G-Sync için hem monitör hem de ekran kartında 2.1 desteği lazım. DP bile olmayan monitörün HDMI portu 2.1 değildir.
Kontrol edeyim hocam.

HDMI ile açılıyor ise NVIDIA almayı daha çok istiyorum. RT teknolojisini denemek istiyorum ve eski ekran kartım da NVIDIA idi. Bunu bir araştırayım ben.

Kontrol edeyim hocam.

Hocam şöyle söyleyeyim; NVIDIA'nın teknoloji tarafında üstün olduğu su götürmez bir gerçek ancak NVIDIA'nın kartları, muadilinin en fazla 1-2 üstünü teknolojisiyle öne geçebilir; zira AMD kartların kas gücü sağlamdır ve VRAM daha boldur NVIDIA kartlara göre. VRAM öyle teknolojiyle falan toparlanacak bir olay da değil.

Burada seçim biraz kullanıcıya düşüyor. NVIDIA teknolojiyle iç içe evet doğru ancak bu sınıf için AMD de kesinlikle tercih edilebilir, HDMI portunu bir kontrol edeyim RX 6650 XT'nin ve monitörünüzün.

Monitörde yalnızca HDMI var 144 Hz ile alakalı bir sorun yok ama sürüm 1.4 yani G-Sync olmayacak. Dediğim gibi şart değil, HDMI ile kullanıyorum ben de, G-Sync açmaya ihtiyaç duysam DP alırdım. Yırtılma falan yaşamıyorum.

Eski bir PC kullanıyorum, yırtılma tam olarak ne bilmiyorum. Göze aşırı derece de çarpıp rahatsız eden bir şey değilse sorun değil. Ben Gamepower Mihawk kulaklığın dip sesine alıştım artık duymuyorum :)) o tarz bir şey ise sıkıntı yok benlik :))

Monitör G-Sync desteği varsa ve sadece HDMI portu varsa doğal olarak HDMI üstünden G-Sync destekliyordur. G-Sync yoksa zaten DisplayPort olup olmaması fark etmez. Monitör kutusunda ya da sağında solunda bir yerinde G-Sync logosu var mı yok mu ona bakın, logo yoksa zaten monitör desteklemiyordur.

Ayrıca G-Sync o kadar hayati bir teknoloji değil. Ekran kartı gücü yetiyorsa kilitle 144 FPS'ye oyna oyunlarını hiçbir fark hissetmezsin. V-Sync teknolojisinin daha az gecikme yapan bir versiyonu sadece. İkisinin de amacı FPS ve yenileme hızı farklılığından doğan görüntüdeki yırtılmaları bozulmaları engellemek.

Evet şu an kontrol ettim; HDMI versiyonu dediğiniz gibi 1.4. Ha G-Sync ne kadar şey değiştirir sizin göz zevkinize bağlı. Ben sistemi çok uçuk şekilde yükselttiğim için böyle şeyler yaşasam bile uzun süre gözüme çok batmaz; yırtılma da her monitörde olacak diye bir şey yok tabii ki.

**Yazıyı yazarken aynı konuya değinmişsiniz; eski bir PC'den geçerseniz bile bu monitörde rahatsız edici bir şey görmezsiniz dediğim gibi

Çok bir fark
Monitör G-Sync desteği varsa ve sadece HDMI portu varsa doğal olarak HDMI üstünden G-Sync destekliyordur. G-Sync yoksa zaten DisplayPort olup olmaması fark etmez. Monitör kutusunda ya da sağında solunda bir yerinde G-Sync logosu var mı yok mu ona bakın, logo yoksa zaten monitör desteklemiyordur.

Ayrıca G-Sync o kadar hayati bir teknoloji değil. Ekran kartı gücü yetiyorsa kilitle 144 FPS'ye oyna oyunlarını hiçbir fark hissetmezsin. V-Sync teknolojisinin daha az gecikme yapan bir versiyonu sadece. İkisinin de amacı FPS ve yenileme hızı farklılığından doğan görüntüdeki yırtılmaları bozulmaları engellemek.
Hocam dediğim gibi çok bir fark yok ise G-Sync ile açıp, kapatılması arasında Nvidia tercih etmek istiyorum ama fark var ise AMD bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Evet şu an kontrol ettim; HDMI versiyonu dediğiniz gibi 1.4. Ha G-Sync ne kadar şey değiştirir sizin göz zevkinize bağlı. Ben sistemi çok uçuk şekilde yükselttiğim için böyle şeyler yaşasam bile uzun süre gözüme çok batmaz; yırtılma da her monitörde olacak diye bir şey yok tabii ki.

**Yazıyı yazarken aynı konuya değinmişsiniz; eski bir PC'den geçerseniz bile bu monitörde rahatsız edici bir şey görmezsiniz dediğim gibi
Laptop kullanıcısı idim, maalesef ki anlık sindirime yenik düşüp ekranını kırdım ve ekran kartı maalesef ki bozuldu. Yeni bir sisteme zaten geçmeyi düşünüyordum buda tuzu biberi oldu :)

Baktım fakat tek yazan şey Free Sync Premium

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı