DP desteksiz monitör ile NVIDIA ekran kartı alınır mı?

Baktım fakat tek yazan şey Free Sync Premium

Sanırım monitör Adaptive Sync değil yani G-Sync değil sadece FreeSync uyumlu. FreeSync AMD'nin teknolojisi; bu durumda AMD ile "Sync" teknolojisi kullanılabilir gibi duruyor ancak bilemedim genelde Adaptive Sync'i koyar ASUS monitörlerine. Bir araştırın derim bu monitörün Adaptive Sync desteğini.

Sanırım monitör Adaptive Sync değil yani G-Sync değil sadece FreeSync uyumlu. FreeSync AMD'nin teknolojisi; bu durumda AMD ile "Sync" teknolojisi kullanılabilir gibi duruyor ancak bilemedim genelde Adaptive Sync'i koyar ASUS monitörlerine. Bir araştırın derim bu monitörün Adaptive Sync desteğini.
Kontrol ediyorum hocam

Var hocam Adaptive Sync

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230903-234043~2.png
    Screenshot_20230903-234043~2.png
    84,2 KB · Görüntüleme: 10
Çok bir fark

Hocam dediğim gibi çok bir fark yok ise G-Sync ile açıp, kapatılması arasında NVIDIA tercih etmek istiyorum ama fark var ise AMD bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Daha önce oyunlardaki V-Sync ayarını görmüşsünüzdür G-Sync ile V-Sync aynı şey. G-Sync donanımsal çalışır gecikme yapmaz, V-Sync klavye mouse girdilerin 3-5ms civarında gecikmeye sebep olur. Ekranınızın yenileme oranından daha yüksek FPS aldığınız bir oyunda ekran yenileme hızı ekran kartının bastığı görüntü kare sayısına yetişemez. Bunun sonucu olarak görüntünün yarısı 1.kare yarısı 2.kare gibi olacak şekilde anlık yırtılma dediğimiz görüntü kayması durumu oluşur. Tabii 144Hz bir monitörde yırtılmayı fark etmekde zordur. Yırtılma genelde 144 karenin sadece 2-3 tanesinde gerçekleşir, hepsinde değil.

Eğer profesyonel seviyede bir oyuncu değilseniz ya da en üst liglerde CS:GO, Valorant falan oynayan bir oyuncu değilseniz V-Sync'nin yaptığı gecikme farkını anlamazsınız dahi. 144Hz ekran varken zaten ekran limitini aşıp yırtılma yapacak bir kartınız varsa 144 kilitleyin FPS'yi oynayın. Hiçbir sorun yaşamazsınız.

Yırtılma konusunu çok güzel açıkladınız hocam, şuan ne olduğunu tam olarak anladım. Asla tam bir rekabetçi oyuncusu değilim, tamamen eğlence ve CS de kutu düşürme amaçlı ::))) FIFA da oyuncu kariyeri ve teknik direktör kariyeri yapan biriyim genelde, Fut bile pek girmem :) genelde dediğim gibi FIFA ve Araba oyunları tutkunuyum. Herkesin verdiği cevaplara teşekkür ederim ve sonucun da marka zorunluluğum olmadığına çok sevindim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı