DP girişi olan monitör DVI ve HDMI çıkışı olan kasaya nasıl bağlanır?

Merhaba arkadaşlar.

ASUS ROG Swift PG278Q monitör aldım ikinci el fakat anakartta (MSI B450M A Pro Max) sadece DVI ve HDMI çıkışları var.

APU kullanıyorum şimdilik ekran kartım yok. Bu monitörü bu kasaya nasıl bağlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende halen bu saçmalığı araştırırken gördüm konuyu, ama ilginç bir şekilde tam tersi oluyor, ama monitör DP çıkışlı ise maalesef görüntü aktarılmıyor. Dönüştürcü falan bile olsa :)

Bende halen bu saçmalığı araştırırken gördüm konuyu, ama ilginç bir şekilde tam tersi oluyor, ama monitör DP çıkışlı ise maalesef görüntü aktarılmıyor. Dönüştürcü falan bile olsa :)
Paugge marka bir dönüştürücü buldum hocam onu aldım çalışıyor. Ek olarak güç USB'den güç alıyor. :)

peki üstad benim sorunum gibimi acaba. Yani monitörümde DP çıkışı var, kasam da hdmi, dönüştürücümde var, direk dönüştürülmüş kablomda ama iki şekilde de görüntü aktaramıyorum maalesef.

peki üstad benim sorunum gibimi acaba. Yani monitörümde DP çıkışı var, kasam da hdmi, dönüştürücümde var, direk dönüştürülmüş kablomda ama iki şekilde de görüntü aktaramıyorum maalesef.
Dönüştürücü kaynağa bağlanmalı, görüntüleme cihazına bağlarsan olmaz hocam. Bilgisayarda HDMI varsa HDMI to DP dönüştürücü almalısınız. DP to HDMI alıp monitördeki DP girişine takıp bilgisayara da HDMI bağlarsanız olmaz. HDMI to DP alıp kasaya takıp bu dönüştürücüyü ( ve güç kablosu olan USB kablosunu) sonra DP kablo alıp monitöre bağlamalısınız.

Bu arada HDMI to DP dönüştürücüler 60Hz destekliyor genelde. Yani bendeki en kalitelilerinden biri PAUGGGE marka ve bu 60Hz destekliyor. Alfais vs onlara bulaşma bile ben aldım bir tane çalışmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı