DPC Watchdog Violation Mavi Ekran Hatası

Red John

Kilopat
Askerden yeni geldim ve Windows 10 yüklü dizüstü bilgisayarım açıldıktan bir süre sonra DPC Watchdog Violation hatası veriyor. 7-8 ay önce böyle bir sorun yoktu ve bu süre boyunca da kullanılmadı. Geldiğimden beri de doğru düzgün ilgilenemedim.

Öncelikle çözüm için yaptıklarımı anlatayım.

-Bildiğim kadarıyla Watchdog Violation hatası genellikle sürücü ya da donanım kaynaklı oluyor. Bu sebeple bütün sürücüleri tek tek kaldırıp HP'nin sitesinden indirip tek tek kurdum. İşe yaramadı.
  • Windows 10 güncellemelerini yaptım. Yine olmadı.
  • Format atıp 2 diski de formatladım. Sıfırdan temiz kurulum yaptım. Yine olmadı.
  • Ardından aklıma RAM ve diskler geldi. 2x4 GB RAM kullanıyorum. Memtest86 v.4.3.7 hiç bir hata vermese de her bir rami tek başına farklı slotlarda denedim. Yine çözülmedi.
  • Dizüstü bilgisayarıma SSD yükseltmesi yapmıştım. Bunun için dvd okuyucuyu çıkartıp mevcut HDD'yi buraya takıp, asıl sata bağlantısına SSD takmıştım. SSD'ye geçiş işlemini de disk klonlama yöntemi ile gerçekleştirmiştim. Sorunun bunlardan biri yüzünden olduğunu düşünüp asıl SATA üstünden ikisini de denedim. Yine sorun çözülmedi.
  • Güvenli modda başlatınca hiç bir sorun çıkmıyor.
  • Sorunun ciddi olduğunu ve işletim sisteminden daha vahim bir durum olduğunu düşünüp, pardus ve Ubuntu kurmayı denedim. İkisi de sorunsuz çalışıyor. Ancak ve maalesef ki Windows'a mecburuz.
Ne kadar mantıklı bilmiyorum ancak şahsi düşüncem donanım kaynaklı bir sorun olsa güvenli modda ve başka işletim sistemleri de sorun göstermeli.

Şu an pardus kurulu, Windows'u kurarken bile hata alıyorum. Defalarca hata alıp yeniden başlata başlata kurulumu tamamlamak için şansımı deniyorum. Olur da başarırsam kurmayı minidump da yükleyeceğim.

Çözüm önerisi ve fikri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Güncelleme;
Sorun yaşadığım HP Pavillion G6-2176et dizüstü bilgisayara Windows 7 Ultimate 64bit yükledim. Windows 7'de güncellemeleri ve sürücüleri tek tek seçebildiğim için sürücü kaynaklı sorun olduğunu tespit ettim.
AMD Radeon 7670m için grafik kartı sürücüsünü yükleyince/güncelleyince Watchdog Violation hatası veriyor. Bu pc'de AMD grafik kartı "değiştirilebilir grafikler" diye bir saçmalıkla kullanıldığı için dahili Intel HD4000 grafik kartının da sürücüsünü kaldırdım. İkisi de pasif halde ve sürücüleri tamamen sildim.
Şimdi Watchdog hatası vermiyor, ancak grafik sürücüleri yok! Standart VGA sürücüleri ile çalışıyor.
Grafik kartı sürücülerini önce HP'nin sitesinden ardından Windows Update ile ve son olarak da AMD ve Intel'in kendi sitelerinden indirip denedim. Maalesef sürücüleri kurunca mavi ekran hatası yeniden başlıyor.

Fikri olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı