Laptop fazla RAM kullanıyor

ardaflc

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopta hiçbir şey yapmasam bile yaklaşık %70 RAM kullanıyor. Bunu en azından %50-60 civarına düşüremez miyim? Birkaç şey denedim ama etki etmedi.
(Maalesef ki RAM upgrade yapamıyorum çünkü laptopta RAM slotu yok. RAM anakarta lehimliymiş.)

1765220180875.png

Stok Windows 11 ile 8 GB yetmiyor. Her konuda söylüyorum bunu. Laptop modeliniz nedir ayrıca?

Arkadaşlar laptopta hiçbir şey yapmasam bile yaklaşık %70 RAM kullanıyor. Bunu en azından %50-60 civarına düşüremez miyim? Birkaç şey denedim ama etki etmedi.
(Maalesef ki RAM upgrade yapamıyorum çünkü laptopta RAM slotu yok. RAM anakarta lehimliymiş.)

Eki Görüntüle 2618374
Eğer microsoft hesabınız varsa bence normal. Yerel hesap ise arka planda kullandığınız programlar açmış olabilir. Bende 2 tarayıcı+Whatsapp açıkken bir de arka Steam, Epic vb. programlar açıkken 9,5 GB kullanıyor 32 GB üzerinden.

Stok Windows 11 ile 8 GB yetmiyor. Her konuda söylüyorum bunu. Laptop modeliniz nedir ayrıca?

Dell XPS 13 9360 Ultrabook. Normalde Windows 11 desteklemiyor zaten işlemciden dolayı, ben Rufus ile yükledim. Windows 11'e geçince bazen çok hafifte olsa Windows 10'a kıyasla daha yavaş olduğu gözle görülüyor ama problem edilecek kadar değil. Windows 10'da boşta %60 civarı RAM kullanıyordu şimdi %70'e yakın.

Eğer Microsoft hesabınız varsa bence normal. Yerel hesap ise arka planda kullandığınız programlar açmış olabilir. Bende 2 tarayıcı+WhatsApp açıkken bir de arka Steam, Epic vb. programlar açıkken 9,5 GB kullanıyor 32 GB üzerinden.

Microsoft hesabından kastettiğiniz OneDrive mı?

Eki Görüntüle 2618374
Laptopta sorun yok. Windows 11'in, rezalet bellek kullanım sorunu bu. Memreduct kullanabilirsiniz, biraz daha alan kullanabilmek için. Örneğin, bende sadece bu kadar uygulama açık olmasına rağmen şu kadar RAM kullanıyor:

1765221315386.png

Tarayıcıda 2 sekme açık sadece ve 1.5GB ram kullanıyor... Tarayıcıda değiştirmek gerek.

Dell XPS 13 9360 Ultrabook. Normalde Windows 11 desteklemiyor zaten işlemciden dolayı, ben Rufus ile yükledim. Windows 11'e geçince bazen çok hafifte olsa Windows 10'a kıyasla daha yavaş olduğu gözle görülüyor ama problem edilecek kadar değil. Windows 10'da boşta %60 civarı RAM kullanıyordu şimdi %70'e yakın.

Microsoft hesabından kastettiğiniz OneDrive mı?
Hayır, Windows kurulumunda size ( Bazı yöntemleri kullanmadan geçemeyeceğiniz hesap girin demesi ) sorusu kurulumda bunu CMD veya Rufus ile bypass edip kurulumda " İnternet olmadan devam et " demeden ağ kurulumunu yapmaktan söz ediyorum.

Windows 10 LTSC kullanabilirsiniz Windows 11 şart değilse. Eğer şartsa Windows 11 LTSC sürüm de mevcut:

RAM tüketimi olarak daha az kullanıyorlar.

Laptopta sorun yok. Windows 11'in, rezalet bellek kullanım sorunu bu. Memreduct kullanabilirsiniz, biraz daha alan kullanabilmek için. Örneğin, bende sadece bu kadar uygulama açık olmasına rağmen şu kadar RAM kullanıyor:

Eki Görüntüle 2618387

Tarayıcıda 2 sekme açık sadece ve 1.5GB RAM kullanıyor... Tarayıcıda değiştirmek gerek.

Evet hocam tarayıcı değişmek lazım ama hemen hemen hepsi aynı RAM'i kullanıyor hiçbir fark yok o yüzden adblocker olması önemli. RAM olarak bakarsak Edge, Chrome, Brave, Opera vb. hepsi aynı.

Windows 10 LTSC kullanabilirsiniz Windows 11 şart değilse. Eğer şartsa Windows 11 LTSC sürüm de mevcut:

RAM tüketimi olarak daha az kullanıyorlar.

Teşekkürler, bir göz atacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı