- Minidump Rapor Linki
- https://disk.yandex.com.tr/d/gf6SoNGMqToNgQ
- RAM
- 16
- SSD veya HDD modeli
- CT1000P3PSSD8 1 TB
- Ekran kartı
- NVİDİA RTX 4050 Mobile (105W)
- Anakart
- Monster Abra A5 V20.4
- İşlemci
- İntel İ5 12450H
Bilgisayarımı günlük kullanımda hiçbir sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Ancak bir oyuna girdiğimde ve oynamaya başladıktan yaklaşık 5-30 dakika sonra mavi ekran (BSoD) hatası alıyorum. Bu sorun neredeyse bir yıldır devam ediyor ve artık oldukça can sıkıcı hale geldi.
@GFYT rica ediyorum yardımcı olur musunuz?
Ekran Kartı Davranışı
- MSI Afterburner ile ekran kartı frekanslarını takip ediyorum.
- Bilgisayar boştayken bile, ekran kartı küçük bir iş yükünde hemen 2370 MHz hızına çıkıyor.
- Oyunlarda bu hız daha da artarak 2550 MHz seviyelerine ulaşıyor.
- Frekansı 2220–2200 MHz aralığına sabitlediğimde çoğu oyunda sorun yaşamıyorum.
- Ancak bazı oyunlarda (örneğin Prison Architect), hızı 1940 MHz'e kadar düşürmeme rağmen yine mavi ekran hatası alıyorum.
Event Viewer (Olay Görüntüleyici) Kayıtları
Sistem çökmesinden sonra Event Viewer'da aşağıdaki uyarılar ve hatalar görünüyor:- "The driver \Driver\WUDFRd failed to load."
(Sürücü yüklenemedi - Sarı uyarı) - "Kernel-PnP" | Olay Kimliği: 219 | Görev Kategorisi: 212
(Tak-Çalıştır ile ilgili sürücü sorunu) - "Kernel Power" | Olay Kimliği: 41 | Görev Kategorisi: 63
(Sistem beklenmedik şekilde yeniden başlatıldı - Kırmızı hata) - "netwtw14" | Olay Kimliği: 6062
(Ağ kartı bağlantısı kesildi gibi görünüyor) - "EventLog" | Olay Kimliği: 6008
(Bilgisayar, saat 15:51:20'de beklenmeyen şekilde kapandı)
Hata Kaynağı (Minidump & Üçüncü Parti Analiz)
- Bir üçüncü parti analiz yazılımı, hatanın ntoskrnl.exe dosyasından kaynaklandığını söylüyor.
- Ancak ben Minidump dosyalarını incelediğimde asıl hatanın nvlddmkm.sys adlı NVIDIA ekran kartı sürücüsünden kaynaklandığını görüyorum.
- Sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar yüklememe rağmen sorun düzelmedi.
- En kararlı NVIDIA sürücülerini denedim ama mavi ekranlar hala devam ediyor.
- "The driver \Driver\WUDFRd failed to load."
@GFYT rica ediyorum yardımcı olur musunuz?
Dosya Ekleri
Son düzenleme: