DPC_WATCHDOG_VIOLATION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Yaxi1

Decapat
RAM
Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Crucial P2 500GB SSD m.2 2300/940 MB/s NVMe PCIe
Ekran kartı
Inno3D RTX3060Ti Twin x2 OC 8GB 256Bit GDDR6 (Lite
Anakart
Biostar B550GTQ 4000Mhz OC S+V+GL DDR4 AM4 (mATX)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4 65W
Merhaba, oyun oynarken(genelde Valorant fakat dün Fortnite'da da aynı sorunu yaşadım) bir anda mavi ekran alıyorum ve sistem çöküyor. Bu sorun genelde alt + Tab'dan oyuna geri dönmek için Icon'a tıkladığımda oluyordu fakat dün Fortnite oynarken oyun ortasında da aynı şekilde bu hatayı aldım. Sorunun Kaspersky'dan olabileceğini düşünüyorum fakat 1 kezde Kaspersky kapalıyken aynı hatayı aldım.

Minidump dosyası

@377154 @Enes3078 Bir el atabilirseniz sevinirim :).

Son düzenleme:
HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

Gördüğüm kadarıyla Telefon ile USB aracılığıyla internet paylaşımı yapıyorsunuz. Bir süre bu bağlantıyı gerçekleştirmeyin.

PS/2 portunda herhangi bir klavye veya mouse varsa sökün.

Kaspersky ve MSI yazılımlarını bir süreliğine kaldırın. (Command Center, Super Charger, Mysticlight, Afterburner vs.)

Prime95 ile 2 saat boyunca Small FFT testi gerçekleştirin. 2 saatin ardından Worker loglarını paylaşın.

BIOS'unuzu B55AS516.BST sürümüne yükseltin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerinin görüntülerini paylaşın.

Eğer Health sekmesinde veri gözükmüyorsa HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T sekmelerini paylaşın.

Gördüğüm kadarıyla Telefon ile USB aracılığıyla internet paylaşımı yapıyorsunuz. Bir süre bu bağlantıyı gerçekleştirmeyin.

Kaspersky ve MSI yazılımlarını bir süreliğine kaldırın. (Command Center, Super Charger, Mysticlight, Afterburner vs.)

Prime95 ile 2 saat boyunca Small FFT testi gerçekleştirin. 2 saatin ardından Worker loglarını paylaşın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Telefon ile USB aracılığıyla internet paylaşmıyorum fakat interneti ethernet ile alıyorum, etherneti sökmeli miyim? PS/2 portunu tam olarak bilmiyorum fakat klavye, mouse, kulaklık USB olarak takıyorum, çıkarmam gereken yer tam olarak neresi? MSI SDK adında bir uygulama da var, bunu da kaldırayım mı?

PS/2 portu burası.
1658148023601.png

Eğer bu portta takılı herhangi bir cihaz yoksa yapmanız gereken bir işlem yok.

Telefon ile USB aracılığıyla internet paylaşmıyorum fakat interneti ethernet ile alıyorum,
Peki bundan önce hiç böyle bir paylaşım gerçekleştirdiniz mi?

Belki çok eskiden olabilir fakat hiç sanmıyorum, dün telefondan USB aracılığıyla dosya aktarımı gerçekleştirmiştim.
Zaten ilgili mavi ekran da dün alınmış. Tahminimce siz telefonu bağlayınca Bilgisayar otomatik olarak cihazınıza birtakım sürücüler yükledi. Mavi Ekran aldığınızda ise hata almanıza sebep olan şey bu sürücülerde probleme yol açtı. Bu yüzden bu sürücüler, dökümler de Yüklenemeyen Modül kısmında gözüküyorlar. Neyse. Diğer adımları gerçekleştirin. Test sonuçlarını bekliyorum.

1658178123362.png

Healt kısmında veri yok.
1658178212063.png

1658178228965.png

Kaspersky ve MSI yazılımlarını kaldırdım ve BIOS'u güncelledim, ek olarak şu anda bilgisayarımın 1. yılı.
Yarın Prime95 Small FFT testini yapıp güncelleyeceğim.

1658179712102.png

Bir de burada Hyper-threading açık kalmalı mı ve "number of cores to torture test" kısmına ne yazmalıyım? Test süresi boyunca işlemcinin OC'i aktif kalmalı mı yoksa kapalı da mı tutmalıyım? Ek olarak test sürecinde olabilecek streslenmemem gereken işlemci sıcaklığı tam olarak nedir? Benim Ryzen 5 5600X boşta 55 derecelerde geziyor. @377154

Hocam merhaba @377154 Prime95 Small FFT testini bitirdim
1658242058728.png

Test süresince 30. dakikadan sonra ortalama işlemci sıcaklığı 85 derecelerde geziyordu, OC kapalıydı. Herhangi bir reset durumu yaşamadım. Loglar'ın sonu şöyle:
Worker 1
1658242222289.png

Worker 2
1658242242470.png

Worker 3
1658242258463.png

Worker 4
1658242281675.png

Worker 5
1658242301046.png

Worker 6
1658242312120.png

1658242338241.png

Sanırım Prime95 temiz gibi gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 1658178155556.png
    1658178155556.png
    75 KB · Görüntüleme: 27
  • 1658178141462.png
    1658178141462.png
    137,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Prime95 sonuçları dediğiniz gibi temiz. Diskte de bir sorun gözükmüyor.

Bir süre sistemi test edin. Tekrar mavi ekran aldığınız zaman yeni dökümleri paylaşın.

Prime95 sonuçları dediğiniz gibi temiz. Diskte de bir sorun gözükmüyor.

Bir süre sistemi test edin. Tekrar mavi ekran aldığınız zaman yeni dökümleri paylaşın.
Teşekkür ederim öyle deneyeceğim, şu anki dökümlerde Kaspersky ile ilgili bir şey var mıydı? Kaspersky'sız kendimi korumasız hissediyorum, sildiğimden 10 saniye sonra BIOS update için flash'ı takıp trojan yiyerek rekor kırdım :D. Ardından virüsü temizlemek için geri yükleyip tekrar sildim, geri yüklememde bir sakınca var mıdır?

Teşekkür ederim öyle deneyeceğim, şu anki dökümlerde Kaspersky ile ilgili bir şey var mıydı? Kaspersky'sız kendimi korumasız hissediyorum, sildiğimden 10 saniye sonra BIOS update için flash'ı takıp trojan yiyerek rekor kırdım :D. Ardından virüsü temizlemek için geri yükleyip tekrar sildim, geri yüklememde bir sakınca var mıdır?
Anlayamadım. Flash belleğiniz trojan mı içeriyordu? Malwarebytes ile hem Flash belleğinizi hem de sisteminizi tam tarama ile gözden geçirirseniz iyi olur. Ardından Malwarebytes'ı da kaldırabilirsiniz. Bir süre güvenilir olmayan yerlerden bir şey indirmezseniz Kaspersky olmadan da virüslerden korunabileceğinizi düşünüyorum. Sorunun kaynağını bulduğumuz zaman tekrar kurabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı