Dragon Age: The Veilguard Lansman Fragmanı

Microsoft, BioWare'i satın alabilir ise RPG konusunda Bethesda ile birlikte oyuncular için bir işe yarayacak. EA, Dragon Age: The Veilguard iyi bir şekilde çıkış yapamadığı takdirde bu saatten sonra BioWare'e ne kaynak ne de tek oyunculu oyun onayı verecek.
Elinde Obsidian gibi bir dev olup da düzgün tek oyun çıkarttırmayan Microsoft, bırak Bioware'i, CDPR'ı alsa düzgün oyun çıkaramaz. Maalesef.

Bir sürü kişiye kod yollanmamış olması maalesef iyiye işaret değil ki arada iyi şeyler söyleyen, combat eğlenceli diyen fakat diyalogları pek beğenmedim diyen Fextralife da var. Hani adam RPG konusunda ciddi bir içerik üreticisi YouTube'da. Hatta en büyüğü direkt. Oyunu denediğinde de eğlendiğini söylemişti. İçerik üreticilerinin çok azına yollanmış. 2 tane inceleme görebildim ve onlar da iyi şeyler söylemiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence durumun ne olacağı belli. Hani içerik üreticilerine bile doğru düzgün kod gitmemiş.

Hani şöyle düşününce Baldur's Gate 3 için 4/5 veren adamlar buna 5/5 falan veriyor. Bu oyun BG3'ten iyi olur mu? Muhtemelen yanına bile yaklaşamayacak. En fazla ortalama bir oyun olur diyorum ben buna.

Ağır Bioware fanıyım, bu oyunun BG3'ün yanına yaklaşması imkansız. İsteyen kuruluş istediği puanı verebilir. 50 saat insanların yüzüne bakacağın oyunda yüz animasyonlarının bu denli kötü olması, balmumundan yapılmış gibi duran insanlar vs. bile kafadan 1.5 puan kırar zaten.

Elinde Obsidian gibi bir dev olup da düzgün tek oyun çıkarttırmayan Microsoft, bırak Bioware'i, CDPR'ı alsa düzgün oyun çıkaramaz. Maalesef.

Ağır Bioware fanıyım, bu oyunun BG3'ün yanına yaklaşması imkansız. İsteyen kuruluş istediği puanı verebilir. 50 saat insanların yüzüne bakacağın oyunda yüz animasyonlarının bu denli kötü olması, balmumundan yapılmış gibi duran insanlar vs. bile kafadan 1.5 puan kırar zaten.
Hayranlardan para dilenerek oyun yapıyor olan Obsidian’ın Microsoft’un satın almış olması ile şu anda maddi bir sorunu kalmadı. Sanırım bilmiyorsunuz fakat Obsidian’ın Şubat ayında Avowed adında yeni bir RPG oyunu çıkıyor. Artık aynı kadro ile maddi bir sorun olmadan oyun üretebiliyorlar.

Hayranlardan para dilenerek oyun yapıyor olan Obsidian’ın Microsoft’un satın almış olması ile şu anda maddi bir sorunu kalmadı. Sanırım bilmiyorsunuz fakat Obsidian’ın Şubat ayında Avowed adında yeni bir RPG oyunu çıkıyor. Artık aynı kadro ile maddi bir sorun olmadan oyun üretebiliyorlar.
Haberim var. 7 senede Obsidian'a 1 oyun çıkarttırmak başarı değil.

Haberim var. 7 senede Obsidian'a 1 oyun çıkarttırmak başarı değil.
Obsidian Entertainment, 2019 yılının Ekim ayında The Outer Worlds oyununu yayınladıktan sonra 2020 yılında Microsoft'un yüksek bir bütçe vermiş olması ile Avowed'ı geliştirmeye başladı.

2024 yılında yani 4 yılın ardından Avowed’ı sonbaharda yayınlamaya karar verdiler fakat Dragon Age'in de katkısı ile birlikte 2025 yılının ilk ayında yayınlanması ön görüldü.

4 yıllık bir süre olduğu gibi hikayeli oyun devi Sony'nin bile Microtransaction bataklığı için çırpınmaya başlamış olduğu bir oyun dünyasında bu tarz RPG stüdyolarının en azından yüksek bir bütçe alabiliyor olması şahsen iyi bir gelişme.

BioWare’in ise yarın Electronic Arts içerisinde selası okunacak gibi gözüküyor.

Son düzenleme:

Şurda ana görevleri tamamlanan videolara göz gezdirdim. Kötü olmayan sıradan bir uzay macerasına benzettim. Ben daha çok ortaçağ veya benzeri mistik çağlarda geçen maceralar seviyorum. Veilguard'da bu dokuları göremedim. Diğer sorunlar bir şekilde aşılırdı, Inquisition'ın dövüşü kötüydü mesela ama bahsettiğim dokulara sahip bir oyun olduğu için sevmiştim.

Oyunun oyunculardan iyi puan alma ihtimali var bu da satışı artırabilir, BioWare kendini kurtarabilir. Veya kurtaramaz. Sonuç olarak karşımızda başka bir oyun var ve iyi gibi görünüyor.

@go ask alice direkt sona baktım karakter nasıl oluyor dövüş falan diye. Berbat duruyor. Düşmanlar MMO'dan fırlama gibi hareket etmiyorlar doğru düzgün. Hala mobil oyun gibi duruyor sonlarda da.

@go ask alice direkt sona baktım karakter nasıl oluyor dövüş falan diye. Berbat duruyor. Düşmanlar MMO'dan fırlama gibi hareket etmiyorlar doğru düzgün. Hala mobil oyun gibi duruyor sonlarda da.
Karakterlerin(Harding ve Morrigan hariç) hamur gibi göründüğünü söylemeyi unutmuşum. Malesef bu da var. Söylediğim gibi bir çok şeyi atlayabilirdim ama oyunlarda benim için aradığım o doku yoksa oynayamıyorum sıkılıyorum.

Yine de bir kaç saat sonra twitterda youtubeda oyuncular yorumlar yapacak onlara da göz gezdiririm. Zaten tartışmalar uzun bir zaman son bulmayacak.

Oyun sadece Steam verilerine göre bile satmış. Oyunlar videolardan anlaşılabilecek yapıda değiller. Yeni oynanış sisteminin skiller çeşitli ve eğlenceli olduğu için iyi olduğundan bahsediliyor. Metacritic’teki 84’lük skoru gerçekten de oyunu belirlemiş gibi gözüküyor.

“Çıktığı gibi patlayacak” denilen ve binbir çeşit drama yaratılmış olan oyun ile ilgili hiçbir yerde yaratılan dramanın büyüklüğü üzerinden bir olumsuz yorum da görmedim. Yarın oynamaya başlayacağım.

Son düzenleme:
Yine de bir kaç saat sonra twitterda youtubeda oyuncular yorumlar yapacak onlara da göz gezdiririm. Zaten tartışmalar uzun bir zaman son bulmayacak.
Ben Murat Sönmez'den biraz izledim fikrim değişti biraz. Görsellik dövüş vs. God of War ve Hogwarts anımsattı. Evet dokular Dragon Age dokuları değil. Fakat patlayan bir oyun yok ortada. Aksiyon RPG'e dönüşmüş bir oyun var. Evet bu da fanları üzecek bir şey ve anlaşmazlık en çok buradan çıkıyor. Sorsalar ya bunun olayı ne? Olay Full Aksiyon RPG'e dönüşmüş olması. Peki öcü mü bu Aksiyon RPG işte o sizin oyun oynama anlayışınız ve satın almadaki kararınız.

Sonuç, ben oynayacağım ama ne zaman bilmiyorum. Çok acele ettirmiyor beni.

Oyunun çözünürlüğü PS5 ve Series X'de Performans modunda 504p'ye bile düşebiliyormuş. Quality ayarında da 1080p 30 FPS gördüm ama ondan emin değilim. Series S'de 432p'ye düşebiliyormuş. Konsollarda genel olarak çözünürlük çok kötü diyorlar YouTube yorumlarında. Tabii bu bahsedilen output resolution değil tabii ki.

İyi ki iade etmişim bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı