Dragon Center Fan Ayarı Sorunu

k4ptan

Centipat
Ekran kartımın ışığını özelleştirmek için yüklediğim Dragon Center uygulamasında, fan performans bölümünde, ayarları seçtikten sonra, bilgisayarım boşta bile yüksek ses ile çalışmakta. Bilgisayardan uygulamayı silsem bile sorunum devam etmekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç ayarını tasarruf yap bakalım fark olacak mı?

Bir de BIOS ve varsa EC Firmware güncellemesi yap.
Hocam bu dragon Center bir dizüstü bilgisayar uygulaması olarak mı geçiyor anlamadım ben masaüstü bilgisayar kullanmaktayım. Bios güncel ve fan hızı 1500 üzerinde dönmekte sinir bozucu bir durum anlamıyorum

Ekran kartınız çift fanlı ise iki fanın da dönüp dönmediğini kontrol edin. Benim kartım Gaming X 1660 Super ve ilk aldığımda şöyle bir sorunla karşılaştım: Tek fanı dönüyordu diğer fan dönmediği içinde fan kontrol edilmiyordu saatlerce uğraştım ve en son diğer fanı elimle döndürdüm ve ikisi de dengelendi fanı da kontrol edebiliyorum. Forumda da birçok arkadaş aynı sorunu yaşamış araştırdığım da fark ettim. Arada bir dönmüyor zaten %100 güçte dönünce diğeri anlaşılıyor sesten dolayı, bende kasayı açmadan bir çubukla hafifçe hareket ettiriyorum dönmeyen fanı düzeliyor.
Önemli: Bu sorun ya ilk dönmeye başladığı zaman ya da mesela %20 dönüyor sen bunu bir anda %80 yapıyorsun o sırada gerçekleşiyor. Tavsiyem zero Frozr devre dışı bırakın ve MSI Afterburner'den fan hızı ayarlayacak olursanız yavaş yavaş artırın(%20-%50-%80) gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…