İnceleme Dragon Center incelemesi

Bir çoğunuz MSI kullananlar aranızda Dragon Center programını biliyordur. Açıkçası bende MSI kullandığım için bende Dragon Center'i biliyorum. Bugün Dragon Center ne kadar iyi? kullanılır mı? zararlı mı? onları inceleyeceğiz.

1- Kullanıcı Senaryosu
1720966557983.png

Fotoğrafta gördüğümüz üzere 3 tane ayar var Customize olan ayar ise kendinize göre ayarlanması demektir. Extreme Performance aynı güç planından ayarladığımız yüksek performans ayarı gibidir. Bunu seçerseniz oyunlarda FPS artışı görebilirsiniz ama fan hızı hızlanır.
Balanced: Balanced yani dengeli. Dengeli sabit durmaz her zaman yerinde oynar. MSI bu ayarı öneriyor ama siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Silent: Silent yani sessiz. Silent ayarını seçerseniz fanlardaki ses fazla gelmez ve buda geceleri rahatsız etmez.

2- Monitör izleme
Fotoğrafta gördüğünüz üzere aynı MSI Afterburner gibi gösterimi var. Sıcaklıkları, Fan hızlarını, Voltage gibi değerleri burdan görebilirsiniz.
1720966834703.png

DRAM Frekansı yazan yerin altında Belleği boşalt ayarı var buda çok iyi ayar. Microsoft'un kendi yaptığı PC Manager gibi burdanda belleği boşaltabilirsiniz.

3- Renk ayarları
Burdan istediğiniz gözünüze hangisi daha hoş daha iyi geldiyse onu seçip kullanabilirsiniz.
1720966921472.png

Ben şahsen Oyun ayarını seçmenizi tavsiye ediyorum. Oyunlarda daha canlı gösterme özelliği var. Kendinize göre de özelleştirebilirsiniz.

4- Kasayı ışıklandırma
Fotoğrafta gördüğünüz gibi bu benim anakartım. Burda ise kasanızı RGB yapabilirsiniz.
1720967356216.png

İşaretlediğim kısımda stiller var. Bu stillerden birisini test edebilirsiniz.

Umarım bu inceleme sizin için güzel ve kullanılabilir program olur. İyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı