Dram FSB Oranı vs Hesaplanması

Dostum inan bana kullandığın terimlerde yanlışlık var :) Ve ne yapmaya çalıştığını bile anlatamıyorsun.

Sen BUS frekans hızını artırarak mı OC yapmaya çalışıyorsun ?
Şu GHZ'yi hesapladığın kısımda yani "333*7,5" kısmında yani. 7,5 çarpan, 333BUS frekans hızı mı oluyor ?

Evet.

Daha önceki yorumumda da bahsettiğim gibi bu ayarı kullanarak yapabileceğiniz OC miktarı çok kısıtlıdır, stabilitenin bozulması gayet doğal.

Şöyle diyelim ozaman DDR2 1066 mhz cl5 2.3v olarak etikette yazıyor bu degerler hayal mi ?

Birde şöyle bir durum var , Cpu kendi başına overclock ta sorun yok fsb bus üzerinden. Ram i cpu overclock yapmadan da ilerletemiyorsun fazla bir sekilde mesela 940 mhz uzerine. Şu ana kadar ilerletebildiğim 1 hafta kadar stabil sürdü Alttaki değerler ile
ram fsb 200mhz 2.66 çarpan ile cl5 (5-5-5-15) te 2.3 v MCH frekans 1.4 ile.
Cpu ısısı max oyunda 80 i gormuyor. Cpu fandan mı acaba desem. Mch frekansı 1.4v oldugundan üzerindeki pasif sogutucu yetrmiyor ve bir stabilitesizlik yaratıyor olabilir mi ?

Son düzenleme:
Dostum sorulan sorulara 1 ay aralıklı cevap verince ne yapmaya çalıştığını bile unutuyoruz ve konuyu sil baştan okumak zorunda kalıyoruz.
Gerçekten fazlasıyla kafa yoran bir konu oldu bu. CPU'ya OC yaptığını sanarak cevap veriyoruz, sornadan anlıyoruz ki en son RAM belleklere OC yapmaya çalışıyormuşsun :)

İşlemcine Bus frekans hızını kullanarak OC yapma, varsa çarpan kilidini kullanarak OC yap.
RAM bellekleri standart değerlerinde kullan, voltajları ile oynama.

Zaten OC işlemine tamamiyle aykırı bir sistemin var, ben belleklere voltaj veririm, saat ayarları ile oynarım, stabil kalır diye bir dünya yok.
Mavi ekran alıyorsan konunun taaa başında yazdığım klasörü bizlerle paylaş, nedeni ortaya çıksın.

Hepsini geçtim, o sisteme OC yapacaksan da nerede duracağını bil, elindeki sistemi bir gör derim. Yoksa elde edemeyeceğin performans için kendini yer durursun :)

Dostum sorulan sorulara 1 ay aralıklı cevap verince ne yapmaya çalıştığını bile unutuyoruz ve konuyu sil baştan okumak zorunda kalıyoruz.
Gerçekten fazlasıyla kafa yoran bir konu oldu bu. CPU'ya OC yaptığını sanarak cevap veriyoruz, sornadan anlıyoruz ki en son RAM belleklere OC yapmaya çalışıyormuşsun :)

İşlemcine Bus frekans hızını kullanarak OC yapma, varsa çarpan kilidini kullanarak OC yap.
RAM bellekleri standart değerlerinde kullan, voltajları ile oynama.

Zaten OC işlemine tamamiyle aykırı bir sistemin var, ben belleklere voltaj veririm, saat ayarları ile oynarım, stabil kalır diye bir dünya yok.
Mavi ekran alıyorsan konunun taaa başında yazdığım klasörü bizlerle paylaş, nedeni ortaya çıksın.

Hepsini geçtim, o sisteme OC yapacaksan da nerede duracağını bil, elindeki sistemi bir gör derim. Yoksa elde edemeyeceğin performans için kendini yer durursun :)

Kararsızlık test sonucu program sonuçlarına göre mükemmel yeni ayarlarımla. Umarım günlük kullanımım boyle devam eder bende size kazandığım tecrübelerimle yardımcı olurum .
İşte sonuç :

Kararsızlık testi sonucu 2 .png

1 ' in altı yok herhalde :D Overclock olmadan bile değer 7 idi şimdi ise 1
İşte 2. sonuç :
Kararsızlık testi sonucu.png

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Core 2 Quad Q9400 2.66 Ghz 2.67 Ghz
  • 4 GB (2x2) OCZ 800 Mhz Ram

Overclock Yapilmis Hali ;

• Core 2 Quad Q9400 2.66 Ghz 3.20 Ghz
  • 4 GB (2x2) OCZ 1066 Mhz Ram

Ve Degerlerde Bu Sekilde ;

10808177_10205291355952667_719583484_n.jpg

10815625_10205291355352652_1951697682_n.jpg

10816109_10205291355472655_554063737_n.jpg

10822394_10205291355432654_1113038692_n.jpg

Sağol bilgilerin için. Birde anakarttaki MCH (Memory Controller Hub) frekans latch değerine 400 mü yoksa 200 mü verdin bunada bakarsan sevinirim. Ben 400 ü denedim Spd değeri 2.66'da 1066 ya ulaşabildim ama memtest 86 da hatalar aldım . Bunu 200 e alınca Spd 2.66 yine tabi test ettiğimde hata ile karşılaşmadım. Teşekkürler.

Denemelerimin ardından overclock yaparken aldıgım mavi ekran hataları , reset , sistemi overclock ederken beraberindede rami de 1066 ya almamdan doğan zamanlamaların tutmamasından kaynaklanıyor. Cpu tek başına ram hızına dokunmadan rahatlıkla 2.50 Ghz den 3.00 Ghz e çıkarttım . Sorun görülmedi. İspatı Mem Test 86+ ile sorunu görmem . Ram : KHX8500D2K2/4G aynı ram i kullanıp değerlerinize bakıp paylaşırsanız sevinirim .

Ne demek kardesim, sende sagol ben sistemi eski haline cektim. Suanda sistem overclocksuz, sen hangi ayarlari kullandin ? Ramlarim 1066' da calisiyor. Cpu hizi 2.66 ghz' da calisiyor. Sen kaca kadar ciktin ? Verdigin degerleri yazarsan sevinirim.

Benim değerlerim clock öncesi CPU BUS 333*7.5 sonrası 400*7.5 voltaj değerleri ile oynamadım HPET MOD 64 seçtim C1E kapalı olarak ayarladım. Default vcore çalışma değerleri = 1.340 - 1.360 Ama enteresandır ki vcore yi manuelde 1.250 de de çalıştırabildim onda da sorun görmedim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı