DRAM özellikli 3000TL SSD tavsiyesi

Bütçe
3000
Kartınız sanıyorum pci 4.0 desteklemiyor, bu yüzden pci 4.0 destekli bir SSD almanız pek mantıklı olmaz. İleriye yönelik anakart yenilemeyi düşünmüyorsanız pci 3.0 destekli bir ssd alın, daha uyguna gelir. Pci 4.0 olarak Kingston kc 3000 önerebilirim. Tabii biraz pahalılanmış. Yinede indirim yakalarsanız tavsiye ederim.
 
Anakartında PCI 4 desteği olmadığı için en F/P kalan ssd şu oluyor.

Bu SSD'de DRAM mevcut değil diye biliyorum yanlış bilmiyorsam.
 
G3 de mevcut değil. Bunda var.

Bütçeyi biraz daha esnetip 2 TB olan bu SSD'yi almak daha mantıklı olabilir mi?

 
Anakartında PCI 4 desteği olmadığı için en F/P kalan SSD şu oluyor.
Kioxia G2 almanın artık bir anlamı kalmadı. Fiyatı uygun değil, lütfen ezberden önermeyin artık. Benzer fiyata Patriot VPN110 1 TB var. O daha iyi.

En F/P SSD Kioxia G2 değil. Ezberden attığınız için piyasadan haberiniz yok.
 
Kioxia G2 almanın artık bir anlamı kalmadı. Fiyatı uygun değil, lütfen ezberden önermeyin artık. Benzer fiyata Patriot VPN110 1 TB var. O daha iyi.

En F/P SSD Kioxia G2 değil. Ezberden attığınız için piyasadan haberiniz yok.

Piyasada Max 2-3 satıcısı olan ve hakkında bilgi bulmak için takla attığım SSD için "Ezberden attığınız için piyasadan haberiniz yok" demek de ayrı bir cüretkarlık.Bilmem kaç sayfa geriye gitsem yine göremiyorum VPN110'u. Bunu anca Exceria G3 öneren birisine yazarım.
G2 ile diğer 1TB SSD fiyatlarına bakmadan ezbere yorum yapma fiyatı uygun değil dediğin SSD ile piyasadaki en yaygın 1TB SSD'lerin fiyatı dip dibe. Ki bu SSD'lerin %90 ından daha üstün.

Eğer VPN110'un satıcısı yaygın olsa ve 2300₺ dolaylarında rahat satılsa evet biraz daha üstün bir SSD. Tek satıcı Hepsiburada onda da (b)indirim var.
IOPS, TBW, heatsink farkı var. İkisi de aynı kontrolcüyü kullanıyor (Phision E12S)
 
VPN110 hakkında bilgi edinmek için 40 takla atmaya gerek yok, incelemeleri var internette.

G2'de E12C var, VPN110'da E12S var. Exceria Plus modeliyle daha yakın. Exceria Plus da G2'den daha iyi.

VPN110 şu an F/P olarak G2'den daha iyi konumda. Sizi geçtim, forumdaki %75 kişi her konuda Kioxia göre göre her konuya sırf DRAM var diye Kioxia atıp geçiyor. Biraz acaba farklı olarak ne var diye araştırma yapılsa keşke. Kioxia bitki örtüsüne döndü forum. Aynı paraya daha mantıklı tercihler yapılıyor. VPN110 da HB'de satılıyor sonuçta, satıcısı sıkıntı olmaz. VPN110 olmazsa Vatan'dan Kioxia Exceria Plus alır. G2 artık uygun değil. @Telefonunu Çıkra
 

Geri
Yukarı