Çözüldü DRAM sarı CPU kırmızı EZ Debug LED yanıyor sönmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

T18_eYo

Megapat
Daha fazla  
RAM
gskill 16 gb 6000mhz 2x8
SSD veya HDD modeli
1 tb
Ekran kartı
3080
Anakart
msi a620m-e
İşlemci
ryzen 5 7600x
Merhaba arkadaşlar, sistemim ortalama 8 aylık sıfırdan topladım ve topladığım sanırım 3. AM5 sistem önceki tüm topladıklarımda sistemi ilk kurduğum vakit EZ Debug LED hepsinde yandı sonra sönmüştü bu sistemde de aynısı oldu hiçbir sorun yokken 6 ay sonrasında bir anda CPU-DRAM ışıkları yanmaya başladı ve sistem bir türlü açılmıyor. Bilgisayarı ortalama 20 defa aç kapat yapıyorum sürekli açıp kapatıyorum bazen bilgisayar açılıyor bazen çok uzun süre denememe rağmen bir türlü açılmıyor. - kabloları kontrol ettim.
  • CPU sök tak yaptım.
  • CPU macun yeniledim.
  • BIOS pil çıkarttım olmadı.
  • BIOS güncelledim.
  • RAM silgi ile sildim.
  • Tek RAM ile denedim (farklı slotta da)
  • RAM slot değiştirdim.
  • Uzay montaja aldım.
Yapılacak çoğu şeyi yaptım bir türlü sorun çözülmedi en son bilgisayarı aşağı atacağım konuyla ilgili bilgisi olan ya da bir önerisi olan varsa söylerse sevinirim merak ediyorum denemediğim başka ne kalmış acaba, şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum.

1.jpg

2.jpg

Çözüm
Tek RAM ile BIOS sıfırlayın, görüntü alınca BIOS güncelleyin, sonra 2. RAM'i de takıp EXPO'yu ve dediğim ayarı açın.
BIOS güncelleyip, Memory context restoreyi açmanız lazım.

Görüntüyü tek RAM ile alabilirsiniz
Bunu da denedim açılmıştı sonra tekrar gitti

Farklı RAM dene. Eğer böyle bir şansınız varsa. CPU + DRAM RAM arızasıdır, bildiğim kadarıyla.
Maalesef farklı ram yok ama sanırım ram kaynaklı olsa tek ram ile de açılırdı diye düşünüyorum

Tek RAM ile BIOS sıfırlayın, görüntü alınca BIOS güncelleyin, sonra 2. RAM'i de takıp EXPO'yu ve dediğim ayarı açın.
Hemen deniyorum

Bilgisayar açılmıyor diye bunları yapmak 3 saatimi aldı, hepsini yaptım ve şu an açıldı ancak resetlemeye korkuyorum tekrar kapanıp açılmaz diye

Son düzenleme:
Hemen deniyorum

Bilgisayar açılmıyor diye bunları yapmak 3 saatimi aldı, hepsini yaptım ve şu an açıldı ancak resetlemeye korkuyorum tekrar kapanıp açılmaz diye.

Tüm söylediklerimi yaptıysanız, korkmayın birkaç kere kapatıp açın sistemi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı