DRAM'lı SSD vs DRAM'sız

R A K I

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarıma daha çok oyun indirebilmek için 1TB SSD satın alacaktım fakat 2 model arasında kararsız kaldım. Biri DRAM'li diğeri değil. Ömür ve performans açısından ne kadar fark eder pek bilgim yok, yardımcı fikirlerinize açığım.
Ürünler:

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuma olarak Kioxia, yazma olarak WD Black daha iyi. Tabii ki de DRAM'li SSD daha iyidir şahsen benim tercihim Kioxia olurdu. Fiyatı da daha ucuz diğerine göre + DRAM'li.

DRAM SSD’ler, sık erişilen verileri önbelleğe almak için dahili bir DRAM çipi kullanır. Bu sayede, özellikle yoğun erişim gerektiren senaryolarda daha hızlı okuma ve yazma performansı sunarlar.

DRAM’siz SSD’ler ise bu çipi içermez. Bunun yerine sistem RAM’i veya NAND belleği üzerinden önbellekleme yaparlar. Bu yöntem maliyeti düşürür, ancak bazı iş yüklerinde ve azalan boş alan durumlarında performans düşüşüne yol açabilir.

DRAM'li SSD'ler daha iyidir.

Merhaba, bilgisayarıma daha çok oyun indirebilmek için 1TB SSD satın alacaktım fakat 2 model arasında kararsız kaldım. Biri DRAM'li diğeri değil. Ömür ve performans açısından ne kadar fark eder pek bilgim yok, yardımcı fikirlerinize açığım.
Ürünler:
Fiyatları aynı iken ve Kioxia daha güvenilir bir marka iken neden Dram siz olanı alasın ki?

Dram var ama 400 TBW
Dram yok ama 1.200TBW

Arada 3 kat fark var. İkinci disk olarak kullanacaksan daha çok oyunları ona aktaracaksan, sık sık oyun yükleme yapıyorsan WD daha uzun ömürlü olabilir.

Yinede işletim sistemini ona kuracaksan kioxia daha mantıklı bence. Kioxia'yı bende kullanıyorum.

DRAM var ama 400 TBW.
DRAM yok ama 1.200TBW

Arada 3 kat fark var. İkinci disk olarak kullanacaksan daha çok oyunları ona aktaracaksan, sık sık oyun yükleme yapıyorsan WD daha uzun ömürlü olabilir.

Yine de işletim sistemini.

DRAM var ama 400 TBW.
DRAM yok ama 1.200TBW

Yine de işletim sistemini ona kuracaksan Kioxia daha mantıklı bence. Kioxia'yı bende kullanıyorum.

TBW'deki 3kat fark ortalama ömür olarak da aynı oranda mı etkiler. Biraz daha ömür odaklı devam edeceğim gibi çünkü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı