DRAM'siz NVMe vs DRAM'li SATA SSD

Persseus

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
1.797
Makaleler
3
Çözümler
7
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
M2 yuvam için SSD alacağım ancak bütçe odaklı olsun istiyorum. Sandisk'in DRAM'siz NVMe SSD'sini mi almam daha iyi olur yoksa 860 Evo gibi DRAM'li SATA M2 SSD mi daha iyi olur? Yoksa hiç DRAM'e takılmayayım mı? Günlük kullanım ve oyun için kullanıyorum bilgisayarımı.
 
İkisinden birini alın.
 
Aslında belirli bir bütçe belirlemedim. Laptopumda zaten 860 Evo SATA SSD var. 970 Evo SSD'mi sattım. 1TB ucuz ama kaliteli bir SSD arıyorum. Sandisk'in DRAM'siz NVMe SSD'si 800-900TL civarındaydı en son. Ben de o civarlarda uygun fiyata M2 SSD bakıyorum.
 
Yüksek hıza ihtiyaç yoksa DRAM'li SATA SSD daha mantıklı olur bence. Garanti farkı da var, Ultra 3D'nin 3 yıl garantisi var, alacağınız 860-870 EVO'nun daha kaliteli NAND yongaları ve 5 yıl garantisi olacak.
 
A2000 düşünülebilir. JD1000 Pro da var. JD diye geçmeyin, nadir iyi modelden.
 
A2000 düşünülebilir. JD1000 Pro da var. JD diye geçmeyin, nadir iyi modelden.
İncelemeyi okudum ama Eşek almak istemiyorum :D İyi olsa da.
 
Eğer SSD üzerinde ağır bir iş yapmayacaksanız gayet iyi bir seçim Ultra 3D. Hem kontrolcüsü güçlü hem de tasarımı dolayısıyla (büyük SRAM önbellek + HMB) DRAM'e pek gereksinim duymuyor, üzerinde sadece OS ve birkaç oyun/uygulama kullanacaksanız başka SSD'lerden farkını görmeniz zor. A2000 tabi özellikleri bakımından bır tık üstte kalır ama bu fark için 100+ TL verilir mi size kalmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı