Drift L marş basmıyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Akünüz zayıf. Özellikle Çin malı motosikletlerde bayiden çıkarken kalitesiz akü veya bekletilmiş akülerle çıkıyorlar. Marş dinamo kablosunu da kontrol edebilirsiniz belki çıkmıştır o engelliyordur.

Ben bu motoru alalı daha 2 ay olmadan nasıl zayıflar anlamış değilim servisine götürsem ücretsiz değişim yaparlarmi yoksa bana bahane bulup ücret isterler mi?

Normal şartlarda garanti kapsamında değişmeleri ve bakımını yapmaları gerekiyor fakat aynı şekilde yine Çin menşeli motor servislerinin "kullanıcı hatası" bahanesi var. Bazı sitelerde okuduğum kadarıyla değiştirmeyip şarj edip geri yolladıklarını söylemişler.

Son düzenleme:
Ben Mondial Drift L markalı bir motora sahibim. Motoru alalı henüz 2 ay bile olmadı. Her gün az çok kullanıyorum ve 1300 km yaptım. Şöyle bir sıkıntım var: Motoru uzun süre park halinde bıraktıktan sonra (5-6 saat) marş basmıyor. Bazen zorlayınca çalışıyor, bazen ise yokuş aşağı vurdurmak zorunda kalıyorum. Motorlarla pek aram yoktur. Videoyu da ekleyeceğim, yardım ederseniz mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim. Ürler.

8 senelik 150 drift kullanıcısıyım bana da başta akü zayıfmış dediler değiştirdim hala devam ediyordu sorun marş motoru kömüründen çıktı çok uğraştırmıştı. Eğer akü değişince hala devam ediyorsa bir de buna baktırabilirsin. Ses benim daha ince çıkıyordu sende daha fazla çıkıyor.

Hocam bir de şunu ekleyeyim motoru yarım saat süreyim park edeyim 5 dk sonra çalıştırınca direkt çalışıyor.
Akü voltaj tutmuyordur muhtemelen. Garantiden değişmesini isteyin servise gidip. Aküyü marş alırken falan ölçsünler belli eder zaten akü değerlerden. Benim de başıma gelmişti değiştirdim aküyü sıkıntı yok şimdi. Yazları sürmüyorum ben motoru o yüzden akü 3 ay az kullanılınca pert olmuş. Zaten bu çinli motorlarda almadan önce bekliyor, bir de aldıktan sonra zaten küçük akü falan derken fazla dayanmıyor. Bir daha akıllandım ama şarja takıcam evde kullanmadığım zaman.

Marş basarken aküyü ölçsünler sende bak 10.8 volt aşağısında değer varsa akünün değişmesi lazım.

Akü voltaj tutmuyordur muhtemelen. Garantiden değişmesini isteyin servise gidip. Aküyü marş alırken falan ölçsünler belli eder zaten akü değerlerden. Benim de başıma gelmişti değiştirdim aküyü sıkıntı yok şimdi. Yazları sürmüyorum ben motoru o yüzden akü 3 ay az kullanılınca pert olmuş. Zaten bu çinli motorlarda almadan önce bekliyor, bir de aldıktan sonra zaten küçük akü falan derken fazla dayanmıyor. Bir daha akıllandım ama şarja takıcam evde kullanmadığım zaman.

Marş basarken aküyü ölçsünler sende bak 10.8 volt aşağısında değer varsa akünün değişmesi lazım.
Hocam hepinize teşekkür ederim gelişme olursa yazarım

Akü zayıf olabilir, statörde sorun olabilir, marj motorunda sorun olabilir. Videoya bakılırsa aküden kaynaklı gibi duruyor. Fabrika çıkışlı dandik akü olduğu için marş almada sıkıntı olabiliyor. Muhtemelen aküyü garantiden değişirler. Yine yaparsa eğer sürekli kullanırım derseniz kaliteli bir akü takabilirsiniz. Bu durum bazı bajaj motorlarında da var kendinizi yalnız hissetmeyin :D

Sesten akünüz zayıf gibi gözüküyor. Çin malı motor, çok da bir şey beklememek gerek aküden yani. Aküyü şarj etmeyi veya değiştirmeyi deneyin. Sorun devam ederse servisin görmesi mantıklı olabilir. Marş motoru, marş kömüründen falan da yapıyor olabilir çünkü.

Sesten akünüz zayıf gibi gözüküyor. Çin malı motor, çok da bir şey beklememek gerek aküden yani. Aküyü şarj etmeyi veya değiştirmeyi deneyin. Sorun devam ederse servisin görmesi mantıklı olabilir. Marş motoru, marş kömüründen falan da yapıyor olabir

Hocam daha bismmillah bu motor 1300 km deyken parça sıkıntısı çıkarıyorsa ben daha neler cekicem bundan

Sesten akünüz zayıf gibi gözüküyor. Çin malı motor, çok da bir şey beklememek gerek aküden yani. Aküyü şarj etmeyi veya değiştirmeyi deneyin. Sorun devam ederse servisin görmesi mantıklı olabilir. Marş motoru, marş kömüründen falan da yapıyor olabilir çünkü.
Hocam daha bismmillah bu motor 1300 kmdeyken parça sıkıntısı çıkarıyorsa ben daha neler çekeceğim bundan

Akünüz zayıf. Özellikle Çin malı motosikletlerde bayiden çıkarken kalitesiz akü veya bekletilmiş akülerle çıkıyorlar. Marş dinamo kablosunu da kontrol edebilirsiniz belki çıkmıştır o engelliyordur.

Normal şartlarda garanti kapsamında değişmeleri ve bakımını yapmaları gerekiyor fakat aynı şekilde yine Çin menşeli motor servislerinin "kullanıcı hatası" bahanesi var. Bazı sitelerde okuduğum kadarıyla değiştirmeyip şarj edip geri yolladıklarını söylemişler.

Şu an işteyim eve gidince bir bakayım hocam dinamo kablosu dediğiniz koltuğun altındaki kablolardan birimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı