- Makaleler
- 6
Daha fazla
Ben muhtemelen önü baya küçültüp, arkayı büyütürüm, Japon zincir, geniş gidon, yeni gaz kütüğü, elektirik tesisatını CG'ye çevirme karbüratör gibi planlarım var. Aslında biraz bütçe ayırıp ikinci motor olarak alsam daha da iyi olur. Drift gerçekten sorunsuzken bu motor biraz daha ilgi istiyor.@letmenow 2 yıldır sürüyorum böyle. 25 bin TL harcadım yaklaşık.
AutoCAD ile çizip çelik takoz yaptık asla dağıtmıyor.
Gaz teli kopmasın diye nibbi gaz kütüğü taktım.
Kaliteli tel taktım kırılmasın diye. Komple su geçirmez soket yaptım.
Karbüratöre çevirdim. Elektrik tesisatını söküp komple kendim düzelttim. Yeni gidon vs ekledim. Zincir dişli taktım kaliteli marka. 2 sene önce 34 bine aldım masraf ile bana 59 bin TL oldu. İstersem CBR 250 pistonu koyabilirim ama gerek yok. Güzel bir sibop ayarı ve karbüratör ayarı yapınca gitmeyecek motor yok. Fren merkezlerini değiştirdim daha güçlü olsun diye. Extra olarak oto boya var o çok da önemli değil. Eve yeni geldim daha mis gibiyim. Sinir stres kalmadı.
2T ye silindir piston ayada exup ayarı yapmak uğraştıyor ve pahalı maddi durumun iyi olması lazım. Yoksa 4T yüzüne bakmam ama maliyeti çok.
Eki Görüntüle 2330906
Eki Görüntüle 2330907
Eki Görüntüle 2330905
@letmenow teker yapıyorum yanlıyorum tık yok. Pek çok kişi motordan anlamadan satın alıyor ve sonuç bu. Akord subap ayarı vs kendim yaparım iyi olur. Kısaca motoru tanımak gerek ve az mühendislik bilmek gerek. Kafama göre değişiklik değil uygun ve etkili olanı yapmak lazım. Piyasada sticker yapıştırıp egzoz kaplanır plaka takıp kendisini modifiyeci sanan var ne yazık ki... Benim ne sigorta atar nede elektrik keser. Sağlam işçilik yapmak lazım.
Bunu araziden yazdım hatta
@simplified.erdem
hocam düşük CC motorun dişlisini çok oynamamak lazım ya da oynarsan ayar yapman lazım. 50CC'ye 17 dişli taktım mesela güzel ayar yaptım mis gibi gidiyor. Büyütmek sorun değil ama küçültmek sıkıntısı düşük CC de. Çok fazla sıkıştırmaya gelmez. Xtreme 14 taksan yetiyor zaten. Uzun yolda 17 arazide 15 yapıyorum.