Kart düşürebileceğiniz, düşük bütçeli, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ve yanlamayı seven ama düşük sistemi olanlara güzel bir oyun ile karşınızdayım. İncelemelere bakıldığında Steam kullanıcılarının da beğenmiş olduğu bir yapım kendisi. Bahar indiriminden 0,79 TL'ye aldım. Mevcut fiyatı 4,20 TL. Düşen kartlarla oyunun parasını çıkartma imkanınız da mevcut.
Ufak Not: Drift86 düşük sistem kurtarıcısı ve de fiyat performans ürünüdür. Assetto Corsa, Forza Horizon gibi birçok yarış oyunlarındaki grafik ve fizik elbette olmayacaktır. Kafa dağıtmak isteyen, düşük sistem için yarış oyunu arayan ya da düşük bütçeli oyun arayışında olan arkadaşlar için ufak bir inceleme yapıyorum. Alacaksanız bu hususları göz önünde bulundurun.
OYUN HAKKINDA
2019 yılında Rewinapp tarafından geliştirip yayınlanan Drift86 arcade türünde bir oyundur. Harita ve Araba olmak üzere 2 adet DLC bulunmakta. DLC'lerde 6 harita ve 11 araç ile toplamda 17 tane ürün bulunmakta. Ben DLC almayı unuttum ama oyun DLC olmadan dahi sizlere 30 adet harita ve 33 adet araç sunmakta.
OYNANIŞ
Oynanış olarak basit bir yapısı mevcut. Sadece tuhaf olan yanı fren yok ama el freni var. Yanlarken tekerden çıkan duman, teker izi ve egzozdan çıkan ateş detayını güzel olmuş. İster tek başınıza, ister yapay zeka ile, isterseniz arkadaşınızla ya da herkesin olduğu bir sunucuda oynayabilirsiniz. İnsanlarla konuşma imkanınızda bulunmakta.
MÜZİKLER
Eurobeat müzikleri mevcut. Fakat oyun sizlere illa benim seçtiğim oyunları kullanacaksınız dayatması yapmıyor. Ayarlardan kendi istediğiniz müzikleri seçme imkanınız bulunmakta. Keşke Tokyo Drift şarkısı olsaymış.
ARAÇLAR
Telif hakları sebebiyle araç isimleri değişmiş durumda. Örneğin Toyota AE-86 oyunda EG86 olarak geçiyor. Ülkemizde bir dönem sık kullanılan araçlar Tofaş, Clio ve Ford Transit 1976 bulunmakta. Supra sevenler için de Supra bulunmakta. Basit şekilde renk değiştirebilir, araç üzerine görsel ekleyebilir ya da bilgisayarınızda bulunan bir kaplamayı da seçebilirsiniz.
Cewohere adlı içerik üreticisinin vesilesiyle Ford Transit 1976 geldi. Steam yorumlarında geçen Cewo sohbeti bu nedenle oluştu. Şiki şiki baba aracının oyunda olmasının sebebi de bu kadardı.
HARİTA
Mevcut haritalar gayet hoş. Doğa ile iç içe, bazen bir yarış pistinde ya da karlı temalı bir haritada bulabilirsiniz kendinizi. Ben oyunlarda kar temasını çok seviyorum benim favorilerim onlar oldu. Bazı oyunlarda ya da filmlerde bulunan özellikle de sokak yarışlarında duvarlarda bulunana grafiti mevcut bazı haritalarda bu da hoş bir detay olmuş.
Singleplayer kısmında "Enable AI" seçili olmadığı sürece yapay zeka ile birlikte oynayamazsınız. Zaten ilk oynadığınızda aktif olacaktır. Ben tek oynamak istediğim için seçmedim.
BAŞARIM VE KARTLAR
41 Adet başarım ve 6 adet kart bulunmakta. Başarımlar aşırı derecede zorlayıcı değil. Büyük bir kısmı belirtilen araçla herhangi bir haritada bulunmak yeterli. Geri kalan kısmı tamamlamak zaman istiyor. Şunu da belirteyim drift başarımları için Free drift haritalarında yapılan driftler kabul edilmiyor.
OYUN İÇİ BAZI GÖRSELLER
İşaretlediğim alandan dilediğiniz müzikleri seçebilirsiniz
Custom Server dediği arkadaşlarınızla oda oluşturup oynayabileceğiniz yer. Saklı yapmadığınız sürece herkese açık olur girenleri yollamak zorunda kalabilirsiniz.
Üstteki görsel de Offical Server dediği alandan bir görüntü. Herkesin girebildiği ve çılgınlıkların başrolü olan yer. Bu arada mesaj kısmına oyun oynarken de erişebilirsiniz.
OFFICAL SERVER ÇILGINLIĞI
Çoklu oyuncu kısmında çeşitli çılgınlıklar yapabilirsiniz, içinde bulabilir ya da kendinizi bir Tokyo Drift sahnesi içinde bulabilirsiniz. Bakınız:
YouTube videolarının bulunma sebebi tamamen benzettiğim için koydum.
Tek yaptığım tekere takılmaktı sonra kendimi buraya konarken buldum.
İncelemem bu kadardı arkadaşlar. Umarım beğenmişsinizdir. Şahsen ben oynarken epey eğlendim sizlerin de eğlenmesi dileğiyle. Yapımcının düşük sistemli ve düşük fiyatlı birçok oyunu bulunmakta, dilerseniz diğer oyunları da inceleyebilirsiniz. Şimdiden iyi yanlamalar.