Drillciler neden çoğaldı?

Bu daha orta yollu bir yorum, ifademi anladığınız için teşekkürler. Ve takdir edersiniz ki bu da insan ile alakalı. İnsanın yaptığını nesnelere yüklersek, işin içinden çıkamıyoruz ve manasız taraftarlığa vesile oluyoruz. İlginçtir ki tek başımıza da olamıyoruz, çünkü sosyalliğe ihtiyaç duyan bir canlıyız.

Nesneye yüklemek derken, RAP tarzına bunları yüklemekten bahsediyorsan evet ben yüklüyorum. Bu tarzın müzikal bir değeri olmadığı gibi bunu seçenlerin de aynı şekilde değer yargılarının, karakter ve kişiliklerinin de aynı doğrultuda olduğu aşikardır.

@Single_factor müzikal olarak görece basit olabilir tabii lakin edebi olarak değer barındıran eserlerin var olduğu da yadsınamaz. Bach, müzikal olarak belli bir çıtanın üzerinde desek veya kabul etsek de bu insana ne katmaktadır? Neye etki etmektedir?

Sözlükten rastgele seçilmis kelimeleri ardı ardına dizip, bir iki döngülü işlerden bahsetmiyoruz tabii.

Son düzenleme:
@Single_factor müzikal olarak görece basit olabilir tabii lakin edebi olarak değer barındıran eserlerin var olduğu da yadsınamaz.
Müzikal olarak basit olmasından değil, müzikal değerin olmamasından bahsediyorum. İkisi farklı.

Kalıplaştırılmış bir şey çıktı başımıza son zamanlarda; -"Gerçek rap bu değil, RAP in özü bu değil, Ezilenlerin müziği"- flan denirdi. Şimdi de "edebi değer içeriyor" diye bir şey türetildi. Neredeymiş bunlar? Rast gelmedik hiç...

Dinleyen edebi değerin farkında olacak, peşinden gidecek kapasitede olsa; ülkede bu kadar az kitap satılmazdı. Onların edebi değer sandığı şey beylik laflar... Misal; -"Beni vurabilirsiniz ama ölmezsem sıkıntı büyük" gibi...

Son düzenleme:
@Single_factor Sagopa dediydi bunu;

Birikimlerimiz kısıtlı,
Arzularımızın ışığı egoizme yansıdı
Ya da kısıtladık insancıl yanımızı;
Tokatladık karanlığa mum yakanları.

Misal sadece su dörtlükten, insanın bilgi ile irtibatı çıkar, geçmişte yapılanlar çıkar. Bu da sanırım edebi olmalı, az ile çoku anlatma.

Ülkenin okuma ile ilişkisi zaten belli, en azından dinlesin.

Sagopa dediydi bunu;
"Birikimlerimiz kısıtlı,
Arzularımızın ışığı egoizme yansıdı
Ya da kısıtladık insancıl yanımızı; Tokatladık karanlığa mum yakanları."

Bu edebi bir şeyse; ya siz, ya ben okul okumadık muhtemelen.

Misal sadece su dörtlükten, insanın bilgi ile irtibatı çıkar,

Bilge olan kişi şu Sagopa mı? Tarikat müridi olan hani? Bir de -"Jazz saçmasapan şey" diye nitelendirdiği sırada-"Jazzlar blueslar beni mahvediyor" diyen eşi vardı yanında. Bilgeliği analiz yeteneği ve yorumlarından belliymiş -"Kedi ulaşamadığı ciğere..." diye edebi bir atasözü aklıma gelir her seferinde. Müzikal yeterliliğinin olmadığı olmadığı bariz. Şarkı diye yutturduğu şeylerdeki detonelerinden, ton, ritm uyumsuzluğundan gari...

O Jazz çalan gitarcı babanın sahnede "Lülülülülülü..." yapabildiği seviyeye gelmen her gün saatlerce çalışarak 30 yılını alır, RAP çi olmak; 2 gün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Edebidir tabii ki çünkü yazınsaldır ve serbest şiir formatındadır, duygu veya düşüncenin aktarımı için yazılmıştır. Edebiyi ne olarak düşünüyorsunuz?

Bilge olan kişi şu Sagopa mı? Tarikat müridi olan hani?

Bilgelikten bahsetmedim, bilgi ile olan irtibattan bahsettim ki Sagopa'nın kişiliği ile ilgili bir mevzu değil. Ortaya konan eser ile ilgili bir durum. Bu arada kendisi kendi dediğine uymuyordur orası ayri bir konu lakin bu, eserin mahiyetini etkilemez. O yazılmış ve ortaya konmuştur.

RAP in her türlüsü aynı yere çıkar.
Bir tanesi başka müzisyenler ile birlikte misafir geldi, yalıtımlı - vakumlu stüdyo içinde sigara içecekmiş. Ağzı ile gözünün yerini değiştirecektim sinirden zor tuttum kendimi.

Kayıt almak için sürekli ararlar. 1.000 TL lik işe 10.000 de verseler; -"RAP çalışmıyoruz" der geri çeviririm. Yanlışlıkla birilerinin yanında gelen olursa da gitmeden önce bir şey çalmış mı, bir yerlere hap, ot atmış mı, diye mutlaka kontrol ederim. Kişilikleri / karakterleri sorunlu, dünyayı kendilerinin altında zanneden sadece gösterişe özenti insanlar.
RAP her türlüsü değil bence Sagopa, Velet, Stabil, Ceza, Norm bunlar bence Rap için iyi adamlar, Massaka var birde onun tarzı biraz daha sert olmak fakat diğerleri çöp.

Bilge olan kişi şu Sagopa mı? Tarikat müridi olan hani? Bir de -"Jazz saçmasapan şey" diye nitelendirdiği sırada-"Jazzlar blueslar beni mahvediyor" diyen eşi vardı yanında. Bilgeliği analiz yeteneği ve yorumlarından belliymiş -"Kedi ulaşamadığı ciğere..." diye edebi bir atasözü aklıma gelir her seferinde. Müzikal yeterliliğinin olmadığı olmadığı bariz. Şarkı diye yutturduğu şeylerdeki detonelerinden, ton, ritm uyumsuzluğundan gari...

O Jazz çalan gitarcı babanın sahnede "Lülülülülülü..." yapabildiği seviyeye gelmen her gün saatlerce çalışarak 30 yılını alır, RAP çi olmak; 2 gün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam Kolera kadar garip bir kadın görmedim bence, Sago seviyordu ama Kolera onu hiç bir zaman sevmedi gibi geliyor bana tepkileri, duruşu Koleranın çok gıcık.

Sorsak şu konuda nefret kusan adamların %90'ı özgürlükçü laik insanların zevklerine karışmayan insanlardır. :D Drill sarkıcılardan Lvbel C5 favorim. Deha ve Uzi'yi de dinlemeyi seviyorum.🥰

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı