Driver Booster kullandım ve pişmanım

Makaleler
4
Arkadaşımın bilgisayarında Driver Booster kullanmıştım ancak sonradan öğrendim ki eksik sürücü veya yanlış sürücü yükleyebiliyormuş. Bunu öğrendikten sonra Windows ayarlar bölümünden kurtarma bölümüne girerek bilgisayarı sıfırladım, Driver Booster ile yüklenen Driver'lar da silinir mi?

Ekran Görüntüsü (9).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz bir kurulum derken nasıl yani ? Ekran görüntüsünde de paylaştığım gibi "bu bilgisayarı sıfırla" demek yetmiyor mu ?

Temiz formattan kastınız nedir? Ekran görüntüsünde de paylaştığım gibi "bu bilgisayarı sıfırla" demek yetmiyor mu?

Tarama yaptım ve hiçbir virüs bulmadı.

Öğrendikten sonra artık kendim yüklemeye başladım.

Bende bir sorun yaşamadım aslında ama azıcık araştırma yaptıktan sonra bu programların ne kadar tehlikeli olduğunu öğrendim ve gözümü korkuttu açıkçası.

Sıfır ve temiz kurulum derken? Ekran görüntüsünde de paylaştığım gibi "bu bilgisayarı sıfırla" demek yetmiyor mu?
Temiz format bildiğimiz normal USB'den kurulum.

Arkadaşımın bilgisayarında Driver Booster kullanmıştım ancak sonradan öğrendim ki eksik sürücü veya yanlış sürücü yükleyebiliyormuş. Bunu öğrendikten sonra Windows ayarlar bölümünden kurtarma bölümüne girerek bilgisayarı sıfırladım, Driver Booster ile yüklenen Driver'lar da silinir mi?

Eki Görüntüle 533377

Tüm driver listesi gözükür mü bilmiyorum ama buradan çoğu program kaldırda gözükmeyen driverları silebilirsiniz. Linkini bulamadım bilgisayarımdakini yükledim.

1.png
2.png

İndir
Virüs Total

Temiz format bildiğimiz normal USB'den kurulum.

Biraz araştırma yaptım. İlk başta ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe atıp format atılacak bilgisayara USB belleği taktıktan sonra Boot menüsünden USB belleği seçip format atmamız lazım galiba bir yanlışım varsa düzeltin. Temiz format böyle mi oluyor?
Windows'un sıfırlama kadar boş bir yazılımı yok. Ha bir de hata onarma aracı var ikinci sırada.

Direk temiz kurulum yapın, sürücüleri elle kurup güncelleştirmeleri alın.
Biraz araştırma yaptım. İlk başta ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe atıp format atılacak bilgisayara USB belleği taktıktan sonra Boot menüsünden USB belleği seçip format atmamız lazım galiba bir yanlışım varsa düzeltin. Temiz kurulum böyle mi oluyor?

Son düzenleme:
Ben de kullanıyorum pek bir sorun yaşamadım. Ne yapıyormuş ki?

Donanımlarınız için en kararlı Driver sürümlerini Windows Update kendi seçimleri ile otomatik günceller.
Eğer nadir bulunan bir bileşeniniz varsa ve aygıt yöneticisinde Driver yüklenmemiş ise el ile kurulum daha sağlıklıdır.
3.parti Driver güncelleme yazılımları sistemin kararsızlığına neden olur.
Fazla güç tüketimine, FPS düşmesi ve yüksek donanım kullanımına neden olabilir.
Temiz kurulum bu işin kesin çözü müdür mümkünse son sürüm ISO dosyasını USB'ye yazdırarak yeniden kurulum yapınız.

Donanımlarınız için en kararlı Driver sürümlerini Windows Update kendi seçimleri ile otomatik günceller.
Eğer nadir bulunan bir bileşeniniz varsa ve aygıt yöneticisinde Driver yüklenmemiş ise el ile kurulum daha sağlıklıdır.
3.parti Driver güncelleme yazılımları sistemin kararsızlığına neden olur.
Fazla güç tüketimine, FPS düşmesi ve yüksek donanım kullanımına neden olabilir.
Temiz kurulum bu işin kesin çözü müdür mümkünse son sürüm ISO dosyasını USB'ye yazdırarak yeniden kurulum yapınız.

UEFI ile kurun daha hızlı olur diyorlar. Ama bazı eski bilgisayarlarda UEFI desteği yokmuş. Olup olmadığını nereden kontrol edebilirim?

UEFI ile kurun daha hızlı olur diyorlar. Ama bazı eski bilgisayarlarda UEFI desteği yokmuş. Olup olmadığını nereden kontrol edebilirim?
Başlat menüsüne tıklayıp sistem bilgisi yazın ve programı başlatın.
Sağdaki sekmede Bios modu karşısında UEFI veya legacy yazar Legacy ise UEFI kurmayınız.

Sağdaki sekmede Bios modu karşısında UEFI veya legacy yazar Legacy ise UEFI kurmayınız.
Teşekkür ederim.
Sağdaki sekmede BIOS modu karşısında UEFI veya legacy yazar legacy ise UEFI kurmayınız.

Dostum Rufus ile ISO dosyasını USB belleğine yazdım her şeyim hazır. UEFI'de destekliyor yalnız şöyle bir şey varmış bazı bilgisayarlarda format sonrası internet driver'larını Windows bulamıyormuş ve bilgisayara internet gelmiyormuş ben böyle bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı