DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL AsusTp.sys hatası

erdem48zdx

Hectopat
Daha fazla  
Asus K55DR windows 8 dizüstü PC, driver IRQL not less or equal AsusTp.sys hatası alıyorum.
Çözümü internette çok aradım bir sonuca varamadım.
Sorun ağ bağdaştırıcılarında mı RAM'lerde mi bilmiyorum.
Format atmak sorunumu çözmedi.

Minidump dosyası:
minidump.rar

Bilgisayar özellikleri:
pc.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında arıza olabilir.
Hocam bana da öyle geliyor çözümü yok yani ekran kartı değişimi felan da olmuyor herhalde laptopda... Artık RAM'larden biri arızalıdır inşallah diyorum. Bilgisayarı servise göderdim chipset arızası diyip yapıp geri gönderdiler sorun düzeldi. 10 gün sonra aynı kronik rahatsızlık çıktı ortaya. Bir de ekranda durduk yere gidip gelme oluyor çözemedim nerde sıkıntı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus araçlarını kaldırın, ATK sürücülerini güncelle.
BIOS'un güncel olmayabilir imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın. Win 8.1 yerine Win 10 kullanın.
Hocam Aida64 raporu bu linkte mevcuttur.
Report.htm
Dediğiniz gibi yüklü olan tüm Asus araçlarını kaldırdım. Şimdi ATK sürücülerini güncellemeye çalışıyorum. Halihazırda güncel bios indirdim. Eğer ki bios sorunlu derseniz onu da değiştiririm hocam, ilginize teşekkürler...

Kaspersky varsa kaldırın.
Hocam sadece Tirend Micro virüs programı kullanıyordum bu sorunlardan sonra onu da kaldırdım, güvenlik duvarı dahi devre dışı durumda şu anda ve bilgisayar yeni sıfırlandı. Donanımsal bir sorun olabileceğinden de şüpheleniyorum, virüs olması ihtimali düşük geliyor bana...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı