DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

191661

Kilopat
Anakart: ECS G31T m-7.
PSU: Thermaltake 500W.
RAM: 2+2 DDR2.
Ekran kartı: Sapphire HD7790 2 GB OC.
CPU: Xeon E5450 3.00 GHz.
CPU fan: Dark Freezer X94 rd.

Önceki konuda sıkıntı ses ve ekran kartı sürücüsü dediler. DDU ile temiz kurulum yaptım ama bugün yine aldım. Nasıl çözeriz bunu sıktı artık.

@Murat5038
@Enes3078
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
-Herhangi bir overclock işlemi varsa kaldırın, kuruluysa MSI Afterburner'ı kaldırın.
-FurMark testi yapın.
-Ekran kartınızı tanıdık bir bilgisayarcıya götürüp orada test edin.
-Radeon Software üzerinden Undervolt işlemini deneyin.

-Herhangi bir overclock işlemi varsa kaldırın, kuruluysa MSI Afterburner'ı kaldırın.
-FurMark testi yapın.
-Ekran kartınızı tanıdık bir bilgisayarcıya götürüp orada test edin.
-Radeon Software üzerinden undervolt işlemini deneyin.

MSI Afterburner yüklüydü sildim. Ekran kartını internet kafeden aldım adam bana 1 ay test için zaman verdi sorun kart ise değiştirebilirim.

Xeon desteklemeyn bir sisteme müdehale edilmiş. Bu tür sitemlere yardım etmiyorum hata alacakları baştan belli olduğu için.
ASUS P5KPL AM SE ile de denedim. Onda direkt hiçbir şey yapamıyorum.Chrome açıyorum pencereler hata vermeden kapanıyor. Chrome'a basıyorum kasadan tiz bir bip sesi geliyor youtube yazıp enter'a basamadan chrome kendi kendine kapanıyor. Konu açtım bilen çıkmadı.Modlu BIOS kurulu bu arada ve BIOS ayarlarını youtube'daki gibi yaptım.Yardımı olacaksa ASUS'u takıp saçmalığın videosunu çekeyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediklerimi uygulayın, sorun hala devam ederse değiştirin.
@Murat5038
Furmark testini başlattım, 1 saat olunca esc'ye bastım programı bilmediğim için sonuçları nasıl alıyoruz,bir daha yapayım. En fazla 68 derece oldu,ekran kararması gibi birşey olmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı